Advertisement
" "

Pallonhallintajoukkueet kohtaavat Manchesterissa

Valioliigan 27. kierroksella nähdään kiinnostava kohtaaminen, kun kärkijoukkue Manchester City isännöi sarjassa kahdeksantena majailevaa Leicesteriä. Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Valioliigaa ylivoimaisesti hallitseva Manchester City on ehdoton ennakkosuosikki, mutta peliään jatkuvasti kehittävä Leicester voi tarjota erinomaisen haasteen.

Manchester City jäi edelliskierroksella 1-1-vierastasapeliin Burnleytä vastaan, mutta joukkue marssii edelleen ylivoimaisesti kohti mestaruutta. Manchester City on kärsinyt vain yhden tappion Valioliigassa, ja sarjakakkonen Manchester United on jäänyt jo 13 pisteen takamatkalle. Joukkueella on varaa jopa hävitä muutama peli ja se ei silti muuttaisi radikaalisti asetelmia sarjataulukossa.

Kauden heikosti aloittanut Leicester on noussut hiljalleen ylemmän keskikastin seuraksi. Joukkueen peräsimessä oli vielä kauden alussa Craig Shakespeare, jonka alaisuudessa Leicester pelasi hyvin yksioikoista jalkapalloa. Englantilaisvalmentaja sai lokakuussa potkut, kun Leicester oli ajautumassa putoamistaistoon, ja tilalle palkattiin ranskalainen Claude Puel. Viime kaudella Southamptonia menestyksekkäästi valmentanut Puel on kehittänyt Leicesterin pelaamista määrätietoisin askelin, ja etenkin joukkueen pallolliseen pelaamiseen on tullut runsaasti monipuolisempia vivahteita. Muutos on näkynyt myös yksilötasolla, sillä esimerkiksi algerialaistaituri Riyad Mahrezin kyvyt ovat päässeet Puelin alaisuudessa entistä enemmän oikeuksiinsa.

Vaikka Leicester on profiloitunut mestaruuskaudestaan saakka voimakkaasti nopeaksi vastaiskujoukkueeksi, Puel on tuonut pelaamiseen entistä enemmän pallonhallintavivahteita. Tyyli on tuottanut myös tulosta. Tulevassa ottelussa vierasjoukkue lienee silti vastaanottava osapuoli, sillä Manchester Cityä vastaan jopa sarjan muilla kärkijoukkueilla on vaikeuksia ottaa aloitteita itselleen.

Manchester Cityn kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi laitapakit Benjamin Mendy ja Fabian Delph, laituri Leroy Sané sekä hyökkääjä Gabriel Jesus. Lisäksi toppari John Stonesin ja keskikenttäpelaaja David Silvan pelaaminen on epävarmaa. Leicesterin riveistä sivussa ovat toppari Wes Morgan ja hyökkääjä Shinji Okazaki. Mahrezin pelaaminen on epävarmaa.