Advertisement
" "

Papastathopouloksen siirto Arsenaliin varmistui

Pitkään huhuttu julkinen salaisuus on vihdoin varmaa: Sokratis Papastathopoulos siirtyy Borussia Dortmundista Arsenalin riveihin. 30-vuotias kreikkalainen keskuspuolustaja liittyy Arsenaliin pitkäaikaisella sopimuksella siirrossa, jonka yksityiskohtia ei julkistettu. Arsenal tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

Etunimeään Sokratis ja numeroa 5 paidan selässään ensi kaudella kantava toppari tuo Arsenalin puolustukseen aimo annoksen kokemusta. Borussia Dortmundia vuodesta 2013 edustanut Sokratis on pelannut Kreikan maajoukkueessakin 79 ottelua. Aiempina seuroina AEK Ateenan kasvatin listalta löytyy mm. AC Milan sekä Werder Bremen.

“Tunnen oloni erittäin hyväksi, nyt on ensimmäinen päiväni täällä, kaikki on mahtavaa, tämä on kaunis hetki. Olen hyvin iloinen”, Sokratis hehkutti Arsenalin verkkosivuilla. “Arsenal on yksi Valioliigan kolmesta suurimmasta seurasta, sillä on paljon kannattajia ja erittäin mittava historia ja olen hyvin onnellinen että ensi vuonna olen täällä auttamassa joukkuetta.”

Arsenalin takalinjoilla oli yhden miehen mentävä aukko entisen kapteenin Per Mertesackerin lopetettua uransa tähän kauteen ja siirryttyä valmentajaksi seuran akatemiaan. Mertesackerin pelillinen merkitys joukkueelle oli jo viimeisellä kaudella varsin vähäinen, mutta hänen myötään pukukopista poistuu valtava määrä johtajuutta. Sokratis auttaa varmasti osaltaan sen paikkaamisessa.

Mikäli uusia siirtoja ei enää nähdä, taistelee Sokratis peliajasta Arsenalin puolustuksessa Laurent Koscielnyn, Shkodran Mustafin, Rob Holdingin, Nacho Monrealin ja Calum Chambersin kanssa. Kaksi jälkimmäistä pystyy kuitenkin hyvin pelaamaan laidallakin. Seurasta löytyy myös toinen kreikkalaistoppari, 20-vuotias Konstantinos Mavropanos, joka esiintyi viime kauden lopulla lupaavasti ja saattaa haastaa kesällä vahvasti kokeneempia joukkuetovereitaan.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.