Pariisilaisten ylikävely Manchesterissa – Ole Gunnar Solskjaerin ManUlle ensimmäinen tappio

Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyivät tiistaina kahdella ottelulla. Old Traffordilla nähtiin kahden jättiläisen kohtaaminen, kun Manchester United isännöi PSG:tä.

Manchester United lähti otteluun jopa pienoisena suosikkina, sillä PSG:ltä puuttui kokoonpanosta kolme joukkueen avainpelaajaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen, eikä kumpikaan joukkue päässyt juurikaan vaarallisille maalipaikoille. Hurjassa vireessä otteluun lähtenyt Manchester United oli hitusen kenttätapahtumissa niskan päällä, mutta pariisilaisjoukkueen vastaiskut olivat kotijoukkueelle myrkkyä. Kylian Mbappe ja entinen United-pelaaja Angel Di Maria pääsivät puoliajan aikana molemmat nokikkain United-vahti David de Gean kanssa, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Molemmat tilanteet olisi kuitenkin VAR-tarkastuksen jälkeen tuomittu paitsioiksi, joten vaikka pallo maaliin asti olisi saatu, ei kumpaakan maalia olisi hyväksytty.

Unitedin vaikeudet alkoivat ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Anthony Martial sekä Jesse Lingard loukkaantuivat. Vaihdosta kentälle tulivat Alexis Sanchez sekä Juan Mata, ja heti toisen puoliajan alkaessa peli muuttui täysin.

PSG otti ottelun täydellisesti kontrolliinsa, eikä kotijoukkueella ollut oikeastaan mitään palaa koko toisella puoliajalla.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 53. peliminuutilla, kun Di Marian antama kulmapotku tavoitti takatolpalta Presnel Kimpemben, joka täräytti pallon ohi De Gean. United lähti heti takaiskumaalin jälkeen pelaamaan liian hyökkäysvoittoisesti, joka kostautui vain seitsemää minuuttia myöhemmin. Di Maria käynnisti pariisilaisten nopean vastahyökkäyksen ja tavoitti syötöllään maalin edustalle vapaaksi jääneen Mbappen, joka vei vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle.

Kahden maalin tappioasema notkautti kotijoukkueen selkärangan niin pahasti, että ottelun viihdearvo lässähti täysin jo 30 minuuttia ennen päätösvihellystä. Viimeinen puolituntinen oli käytännössä pelkkää pelailua, jonka aikana Paul Pogba otti vielä punaisen kortin, joten ranskalaista ei nähdä joukkueiden toisessa osaottelussa Pariisissa.

PSG pelasi ottelussa taktisesti kypsästi, eikä Unitedilla ollut ottelussa juuri mitään palaa. Ottelun paras pelaaja oli PSG:n keskikentän pohjalla pelannut Marquinhos, joka piti Pogban muutaamaa tilannetta lukuunottamatta täysin pimennossa.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan Parc des Princesillä 6. maaliskuuta, mutta manchesterilaisjoukkueen toiveet jatkopaikan suhteen ovat langan laihat.

Tiistain toisessa kamppailussa AS Roma voitti kotikentällään FC Porton maalein 2-1, joten roomalaiset saivat pienoisen etulyöntiaseman toiseen osaotteluun.