Advertisement

Parkkeeraako Mourinho bussin myös Benfican vieraana?

Keskiviikko-iltana pelataan lohko A:ssa mielenkiintoinen kamppailu, kun Manchester United matkustaa joukkueen managerina toimivan Jose Mourinhon kotimaahan Benfican vieraaksi.

Alkukautensa yskähdellen aloittanut portugalilaisjoukkue on käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli joukkue mielii edetä Mestarien liigan pudotuspelivaiheeseen. Benfica hävisi avauskierroksella yllättäen CSKA Moskovalle kotonaan lukemin 1-2, jota seurasi järkyttävä sukellus Sveitsissä, kun Basel murskasi portugalilaisvieraansa kotonaan peräti 5-0. Manchester United puolestaan on jo kahden ottelukierroksen jälkeen tukevasti kiinni jatkopaikassa, kun joukkue on voittanut Baselin kotonaan 3-1 sekä CSKA:n Moskovassa luvuin 1-4.

Tilastoja katsoessa moni odottaneekin ManUn voittavan pelin suurinumeroisesti, mutta tosiasia on se, että pelistä tulee äärimmäisen tiukka. Kotijoukkue on pakkovoiton edessä ja vierailijoille tasapelikin olisi hyvä tulos. Nämä seikat huomioon ottaen uskon Unitedin luovuttavan pallonhallinnan kotijoukkueelle ja ManUn yrittävän hyökätä nopeilla vastaiskuilla. Samanlaista bussin parkkeeraamista Mourinholta tuskin kuitenkaan nähdään kuin viikonlopun Liverpool-ottelussa.


Brasilialainen Jonas on päässyt tällä kaudella juhlimaan maaliaan jo yhdeksän kertaa. Osuuko mies myös keskiviikkona ManUa vastaan? Kuva: alloverpress.fi

Kotijoukkueen terveystilanne pelipäivän aattona on loistava ja joukkue pääsee parhaimmistollaan haastamaan kivikovan Manchester Unitedin. Benfican brasialaishyökkääjä Jonas on ollut alkukaudesta oivassa vireessä ja viimeistellyt joukkueelle jo yhdeksän liigamaalia kahdeksassa pelissä.

Mourinholle sen sijaan päänvaivaa aiheuttaa loukkaantumiset. Keskikenttälle ei edelleenkään löydy muita vaihtoehtoja kuin Nemanja Matic, Ander Herrera ja kokematon Scott McTominay. Paul Pogban, Michael Carrickin ja Marouane Fellainin poissaolot alkavat otteluruuhkan kasvaessa pakostakin näkyä Unitedin otteissa, sillä Herreran ja Maticin pelityylit ovat erittäin kuluttavia. ManUlta puuttuvat ottelusta myös joukkueen ykköstoppari Eric Bailly, sekä pitkäaikaispotilas Zlatan Ibrahimovic. Positiivista joukkueen kannalta on se, että pitkään sivussa ollut Marcos Rojo matkasi joukkueen mukana Portugaliin.

Mielenkiintoinen ja täysin ympäripyöreä peli siis tiedossa keskiviikko-iltana. A-lohkon toisessa ottelussa CSKA Moskova isännöi sveitsiläistä Baselia. Molemmat ottelut pelataan keskiviikkona kello 21.45 alkaen.