Paul Merson: ”Tyypillistä Arsenalia”

Arsenalille tarjottiin kiinnitystä Eurooppa-liigan finaalipaikkaan hopeatarjottimella. Joukkue ei kuitenkaan tarjottuun mahdollisuuteen tarttunut. Arsenal sai kotiottelussaan pelata 80 minuuttia yhden pelaajan ylivoimalla, mutta tästä huolimatta onnistui pelaamaan vain 1-1 tasapelin. Atleticon 82. minuutilla tekemä vierasmaali antaa suuren edun Madridilaisille otteluparissa.

Arsenal hallitsi ottelussa pitkiä jaksoja, muttei onnistunut maalinteossa yhtä kertaa enempää. Joukkue loi loistavia maalintekopaikkoja, mutta pallo ei löytänyt useammin tietään ohi Atletico-vahti Jan Oblakin. Arsenal teki puolustuksessa suuren virheen, jonka johdosta Atletico sai tärkeän vierasmaalin tehtyä.

Arsenalin entinen pelaajan Paul Mersonin mukaan tilanne ei ole Arsenalille uusi.

”Tyypillistä Arsenalia”, Merson kertoi The Depate –ohjelmassa.

”He hallitsivat koko ottelun ja pelasivat hyvin luoden hyviä maalintekopaikkoja.”

”Sitten maali, jonka he lahjoittivat on tyypillistä Arsenalia. Olen nähnyt saman aiemminkin.”

”Se on heikkoa pelaamista, miten he päästävät maaleja. Puolustuksesta puuttuu taistelu ja intohimo. Jos olet puolustaja, maalin puhtaana pitäminen on sama asia, kuin keskushyökkääjälle hattutempun tekeminen.”

Arsenalin suurimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat olleet nimenomaan puolustuksessa. Valioliigan vierasotteluissa tilanne on näkynyt kaikkein konkreettisimmin, mutta myös kotiottelut ovat harvoin päätyneet oman maalin puhtaana pysymiseen.