Advertisement

Paul Pogba lopettaa Ranskan maajoukkueessa presidentin Islam-kommenttien takia

Oikaisu ma klo 14: Pogba on kiistänyt tiedon.

Manchester United -tähti Paul Pogba on kertonut päättäneensä ”irtisanoutua” Ranskan maajoukkueesta, jonka riveissä hän on pelannut muun muassa kaksissa MM-kisoissa ja yksissä EM-kisoissa. Takanreunaa koristaa maailmanmestaruus ja EM-hopea. Syynä ovat kiistellyn Ranskan tasavallan presidentti Emmanuel Macronin perjantaina antamat kommentit Islamista liittyen Ranskaa kuohuttavaan aiheeseen.

Reilu viikko sitten opettaja Samuel Paty murhattiin julmasti tämän näytettyä sananvapautta käsittelevällä oppitunnilla pilakuvia profeetta Muhammedista. Macron kutsui surmatekoa ”islamilaiseksi terroriteoksi” ja totesi, että ”yhtenäisyys ja päättäväisyys ovat ainoat vastaukset hirviömäiseen islamistiseen terrorismiin.” Tämä suututti Pogbaa, joka on kääntynyt islamiin aikuisiällään.

Arabialaisella urheilusivustolle sunnuntaina julkaistun erokirjeen mukaan Pogbaa haittasi myös se, että Ranska myönsi opettajalle French Legion d’honneur -kunnianosoituksen siitä, että hän kuoli opettaessaan lapsille sananvapauden sanomaa. Pogba koki päätöksen hyökkäyksenä ranskalaisia muslimeita kohtaan. Islam on Ranskassa kristinuskon jälkeen toiseksi suurin uskonto.

Jos keskikenttää pelaava Pogba ylipäätään jatkaa maajoukkueessa, hänen uusi osoitteensa voi olla jo selvillä: miehen veljet Florentin ja Matias Pogba ovat molemmat edustaneet Guinean maajoukkuetta. Seurajoukkueessa hänen tähtikautensa oli 2018-19, jolloni hän teki 13 maalia 35 ottelussa. Sen jälkeen peliaikaa on tullut vähemmän, ja muun muassa edelliset kolme ottelua hän on aloittanut penkillä. ManUn entisen keskikenttäpelaajan Paul Incen mielestä seuran pitäisi myydä Pogba Real Madridiin.