Advertisement

Pep Guardiola haluaa lopettaa valmennusuransa siellä, mistä se alkoi

Manchesterin Cityn managerina toimiva Pep Guardiola on sanonut haluavansa lopettaa valmennusuransa siellä, mistä se alkoi, eli FC Barcelonan B-joukkueessa, joka on seuran nuorisojoukkue.

Barcelonan B-joukkue pelasi vielä viime kaudella Espanjan toiseksi ylimmällä sarjatasolla, mutta putosi kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas. Barcelona B koostuu pääasiassa seuran omista kasvateista ja sieltä ovat pompanneet maailman huipulle merkittävimpinä niminä mm. Carles Puyol, Xavi, Victor Valdes ja Andres Iniesta. Myös Lionel Messi on pelannut joukkueessa 22 ottelun verran kaudella 2004-2005.

47-vuotias Guardiola aloitti valmennusuransa Barcelona B:ssä kaudella 2007-2008. Kauden jälkeen hänet ylennettiin Barcelonan edustusjoukkueen manageriksi.


“Aion lopettaa siellä mistä aloitin. Viimeiset askeleeni managerina tulevat nuorisojoukkueen kanssa, toivottavasti se on Barcelonan, Guardiola kertoi.

Tänä kesänä Guardiola sulki pois mahdollisuuden siitä, että hän palaisi Barcelonan edustusjoukkueen manageriksi. Guardiola voitti kataloonialaisseuran riveissä neljän vuoden aikana kolme kertaa LA Ligan mestaruuden ja kahdesti Mestarien liigan.

Guardiola allekirjoitti toukokuussa Manchester Cityn kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, joka pitää hänet seurassa kesään 2021 asti. Viime kaudella espanjalaismanageri voitti Cityn riveissä valioliigamestaruuden sekä Carabao Cupin.