Advertisement

Pep Guardiola listaa Valioliigan voiton hienoimpiin saavutuksiinsa

Manchester City varmisti mestaruuden, kun sarjakakkonen Manchester United hävisi yllättäen kierroksen oman ottelunsa 0-1 kotikentällään West Bromwichia vastaan. Manchester City voitti eilen omassa ottelussaan Tottenhamin vakuuttavasti 1-3-lukemin.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kertoi lauantaisen voiton jälkeen, että Valioliigan voittamisesta tulee yksi hänen hienoimmista saavutuksistaan menestyksekkäällä uralla.

”Se tuntuu vaikeammalta. Fyysisyys, sääolosuhteet, pelien määrä – se on raskasta. Valioliiga on niin raskas”, Guardiola kommentoi Sky Sportsin haastattelussa.

”Siksi sarjan voittaminen pysyy sydämessämme loppuelämän ajan.”

”Se on yksi ylivoimaisesti parhaista saavutuksistani, mutta en sano, mikä on paras, koska palkintojen voittaminen jokaisessa sarjassa on tärkeää”, Guardiola kertoo.

Guardiolan mukaan ensimmäinen liigavoitto Barcelonan peräsimessä oli unelma, josta tuli totta. Tuolloin Barcelona voitti Mestareiden liigan finaalissa Wembleyllä pelatussa ottelussa Manchester Unitedin. Guardiolan mielestä erityisesti tapa, jolla joukkue voitti tuolloin pokaalin, oli erittäin mieleenpainuva.

”Silti Valioliigan voittamisesta tulee yksi hienoimmista ja tärkeimmistä saavutuksista, ehdottomasti”, Guardiola sanoo.