Advertisement

Pep Guardiola otti syyt niskoilleen Manchester Cityn menestymättömyydestä Mestarien liigassa: ”Emme ole päässeet tasolle, joka vaaditaan kilpailun voittoon”

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on ottanut syyt niskoilleen joukkueensa menestymättömyydestä Mestarien liigassa.

Espanjalaisluotsi voitti Barcelonan kanssa kahdesti Mestarien liigan, mutta ei ole onnistunut johdattamaan joukkuettaan seitsemän viime vuoden aikana edes finaaliin, vaikka hänellä on sekä Bayern Münchenissä että Man Cityssä ollut huippukalusto käytettävissään.

Viime kaudella City eteni puolivälieriin asti, jossa joukkue koki shokkitappion ranskalaisseura Lyonille. Etenkin tuo ottelu on jäänyt kalvamaan Guardiolan mieltä.

– Se oli kova hetki. Tunsin olevani vastuussa siitä. Seura ja pelaajat taistelivat sen [Mestarien liigan voitto] saavuttamiseksi, mutta en pystynyt johdattamaan heitä siihen. Tunnen yhä vastuuni siitä katsoessani sitä peliä, Guardiola kertoi ennen tämän iltaista Mestarien liigan avausottelua Portoa vastaan.

– Jokaisessa seurassa, ei ainoastaan täällä, sinun täytyy unelmoida suurilla odotuksilla, mutta todellisuudessa emme ole esiintyneet tasolla, jolle meidän on päästävä voittaaksemme tämän kilpailun.