Advertisement

Pep Guardiola: Pelaajien pitää pelata siellä, missä he haluavat

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on kommentoinut siirtoikkunaa Sky Sportsille. Cityn yhtenä siirtokohteena huhuttiin olevan brasialaisen Jorginhon, jonka nappasikin Cityn kilpailija Chelsea. Vaikka jahti päättyi tuloksettomana ja pelaaja siirtyi vihulaisen leiriin, ei Guardiola ole sanojensa mukaan pettynyt. Pikemminkin Guardiolan mukaan kyseessä olisi ollut virhe molemmille osapuolille.

“En ole pettynyt. Me yritimme. Siirto oli jo tehty. Neuvon aina pelaajille, että pelaavat siellä, missä haluavat. Olisi ollut virhe tulla tänne, jos hän kerran halusi pelata Maurizion (Sarri, Chelsean uusi manageri) alaisuudessa”, Guardiola avaa näkemystään.

Guardiola on vahvistanut joukkuettaan Leicesteristä tulleella Riyad Mahrezilla. Guardiolan mukaan Mahrezin laatu auttaa Cityä jatkossakin. Cityn joukkue on muuttunut hyvin vähän: Mahrez tuli ja vain Yaya Toure on poistunut.


Oma ongelmansa Guardiolla on kuitenkin maalivahtitilanteessa, johon hän yrittää löytää ratkaisun. 31-vuotias Joe Hart on palannut joukkueen harjoitusrinkiin heikohkosti sujuneelta lainakiertueeltaan. Mitään luottoa Hartille tuskin on yhtäkkiä Guardiolan papereihin ilmestynyt, mutta hän kehuu silti Hartin ammattimaisuutta.

“Yritämme löytää ratkaisun Joen tilanteeseen, mutta jos ei semmoista tule, niin sitten hän on kanssamme. Hän on yksi parhaista ammattilaisista, joita olen nähnyt, mutta tällä hetkellä hän on kanssamme”, Guardiola sanahelisee.

Hart on mukana Cityn kesäkiertueella Amerikassa, mutta tuskinpa hänelle mitään käyttöä löytyy. Brassivahti Ederson on Cityn selkeä ykkönen ja Hart todennäköisesti haluaa edelleen pelata. Lainakausi West Hamissa sujui reilusti alle odotusten ja hän menetti ykköspaikkansa espanjalaiselle Adrianille kesken kauden. Hart tippui heikosti menneen kauden myötä Englannin maajoukkueesta, mikä todennäköisesti oli pitkäaikaiselle ykkösmaalivahdille kova, joskin odotettu, päätös.

Todennäköisesti Hartille löytyy silti ottajia, mutta minkä tahansa valioliigaseuran ykkösvaihtoehdoksi hänellä on matkaa. Ura Cityssä penkkiveikkona voi tietenkin olla yksi ratkaisu.