Advertisement

Pep Guardiolan ajatuksissa on Liverpool, ei Valioliigan voiton sinetöiminen

Manchester City voi ratkaista Valioliigan mestaruuden ensi viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa sarjan 33. kierroksella kotistadionillaan verivihollisensa Manchester Unitedin. Manchester Cityllä on sarjakautta jäljellä seitsemän kierrosta, mutta piste-ero toisena majailevaan Manchester Unitediin on jo 18 pistettä.

Ensi viikolla Manchester City pelaa myös toisen ison ottelun, kun joukkue kohtaa Mestareiden liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Liverpoolin. Puolivälierien avausosa pelataan Anfieldilla. Vaikka edessä on herkullinen mahdollisuus varmistaa Valioliigan mestaruus paikalliskilpailijaa vastaan, manageri Pep Guardiolan kaikki ajatukset ovat toistaiseksi keskiviikkoisessa Liverpool-pelissä.

”Olemme lähempänä kuin koskaan. Meillä on enää yksi peli voitettavana. Jos emme kykene voittamaan, meillä on kuusi mahdollisuutta jäljellä. Olemme niin lähellä ja olen onnellinen esityksestämme”, Guardiola kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla, kun joukkue oli kaatanut Evertonin lauantaina 1-3-lukemin vieraskentällä.

”Ymmärrän, että ihmiset puhuvat nyt ottelusta Manchester Unitedia vastaan, mutta kaikki tulevat päätökseni teen ajatellen Liverpoolia – pelejä ennen ja jälkeen Manchester Unitedin kohtaamisen.”

Manchester City voitti lauantaina vakuuttavasti Evertonin. Joukkue siirtyi 3-0-johtoon jo ensimmäisellä puoliajalla. Maaleista vastasivat Leroy Sané, Gabriel Jesus ja Raheem Sterling. Esitys oli vakuuttava, vaikka tuleva keskiviikkoinen ottelu on jo lähellä.

”Kolmen pelaamattoman viikon jälkeen en halunnut ehkä seitsemän, kahdeksan tai yhdeksän pelaajan, jotka tulevat pelaamaan keskiviikkona, olevan neljää viikkoa pelaamatta yhdessä”, Guardiola kertoo.

”Meidän tarvitsi olla yhdessä löytääksemme vauhdin, löytääksemme rytmimme, tavan, jolla haluamme pelata todella valtavat kaksi ottelua Liverpoolia vastaan”, Guardiola sanoo.

Lukuisat Evertonin fanit pysyivät loppuun saakka stadionilla ja osoittivat suosiota Manchester Cityn pelaajien poistuessa kentältä. Niin vakuuttava oli sarjakärjen esitys lauantaina.

”Ehkä se johtui siitä, että tulemme pelaamaan Liverpoolia vastaan! Kiitän kuitenkin heitä paljon. Ihmiset, jotka rakastavat jalkapalloa, nauttivat tavasta, jolla pelaamme. Se on tyydyttävää. Viime kaudella minä osoitin suosiota heille 4-0-tappion jälkeen”, Guardiola toteaa.