Advertisement

Perheet maksavat maltaita lastensa saattotehtävistä Valioliigaotteluissa

Lapset saattamassa jalkapalloilijoita kentälle ennen ottelua ei ole mitenkään vierasnäky jalkapallossa. Sama pätee Englannin Valioliigassa, jossa tämä toistuu jokaisessa ottelussa. Osa seuroista rahastaa kuitenkin surutta suuria summia perheiltä, joiden lapset pääsevät kokemaan tämän sinänsä niin fantastisen kokemuksen. Esimerkiksi West Hamin pelaajan saattaminen maksaa perheelle jopa 700 puntaa. Tämä on saanut myös entisen jalkapalloilijan Gary Linekerin raivon valtaan.

”Tämä on hirveää – kauhistuttavaa ahneutta”, Lineker kirjoitti twiitissään Twitterissä.

Linekerin entinen seura Leicester laskuttaa tästä huvista 600 puntaa. Summa on reilusti pienempi kuin West Hamin, mutta suuria summia joka tapauksessa. Toinen Linekerin entinen seura Tottenham on listalla kolmantena 405 punnan kanssa.

Saattajina toimivat lapset ovat usein 5-12 vuotiaita nuoria poikia ja tyttöjä. Osa heistä on seuran omia junioreita. West Hamin tapauksessa närää aiheuttaa paljon myös se, että uutisen tullessa julki tammikuussa West Hamin varapuheenjohtaja Karren Brady oli juuri nostanut extra 438 000 puntaa erinäisistä tehtävistään. Tämä siis virallisen tehtävänsä tuoman muhkean 898 000 punnan vuosipalkkansa päälle.

Tämä ”ahneus” ei kuitenkaan rajoitu vain Valioliigaan. Esimerkiksi Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Swansea velottaa kunniasta 399 puntaa. Seuran pelatessa vielä Valioliigassa summa oli 450 puntaa. Mestaruussarjassa niin ikään pelaava Nottingham Forestin pelaajien saattotehtävät maksavat 500-650 puntaa hieman ottelun suuruudesta riippuen.

Tilannetta lieventää hieman se, että saattajat saavat useissa seuroissa tuolle summalle otteluliput, ateriat ja seuran tuotteita lahjaksi neljälle henkilölle.

Kaikki seurat eivät myöskään rahasta saattotehtävien kautta. Esimerkiksi Liverpool, Everton, Arsenal, Chelsea sekä molemmat Manchesterin seurat antavat lasten toimia saattajina ilman erillistä veloitusta.

Lähde: The Guardian

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom