Advertisement

Petr Cech päättää pelaajauransa tähän kauteen

Arsenalin legendaarinen tšekkiläismaalivahti Petr Cech päättää pelaajauransa tämän kauden jälkeen. Cech tiedotti asiasta tänään virallisella Twitter-tilillään.

”Tämä on 20. kauteni ammattilaisjalkapalloilijana ja siitä on 20 vuotta kun allekirjoitin ensimmäisen ammattilaissopimukseni, joten nyt tuntuu oikealta hetkeltä ilmoittaa, että lopetan urani tämän kauden päätteeksi”, Cech kirjoitti. ”Olen pelannut 15 vuotta Valioliigassa ja voittanut kaikki mahdolliset pokaalit, joten tunnen saavuttaneeni kaiken mitä lähdinkin saavuttamaan. Jatkan kovaa työntekoa Arsenalissa voittaakseni toivottavasti vielä yhden pokaalin, sitten odotan innolla että näen mitä elämällä on minulle tarjota kentän ulkopuolella.”

Cech on viime aikoina pudonnut Arsenalissa kakkosmaalivahdin rooliin. Kesän hankinta Bernd Leno sai mahdollisuuden lokakuussa Cechin loukkaantumisen jälkeen, ja on pelannut kaikki ottelut Valioliigassa sen jälkeen. Cech on saanut pelejä vain erinäisissä cupkilpailuissa sen jälkeen.

Viime aikojen pelaamattomuus ei poista sitä faktaa, että Cech on yksi Valioliigan historian parhaista maalivahdeista. 36-vuotias tšekkiläinen siirtyi Chelseaan kesällä 2004 ja pelasi seurassa 11 kautta ja 494 ottelua. Chelsean paidassa hän voitti mm. Valioliigan neljästi, FA Cupin neljästi ja sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan kerran.

Arsenalissa Cech on pelannut kesästä 2015 lähtien 129 ottelua ja voittanut FA Cupin kertaalleen.

Henkilökohtaisia palkintoja Cechillä on mm. kolme valintaa Euroopan parhaaksi maalivahdiksi, kaksi valintaa Valioliigan vuoden joukkueeseen sekä neljä eniten nollapelejä Valioliigassa pelanneelle maalivahdille jaettavaa Golden Glove -palkintoa.

Tšekin maajoukkueessa Cech on pelannut 124 ottelua, mikä on maan ennätys. Tšekin jalkapalloliitto on valinnut hänet maan parhaaksi jalkapalloilijaksi yhdeksän kertaa ja toimittajat peräti 11 kertaa.