Advertisement

Petr Cech pelaa tulevaisuudestaan Arsenalissa

Arsenal-maalivahti Petr Cechin sopimus päättyy kuluvaan kauteen. Tshekkiläisvahti on myöntänyt, että hän pelaa tällä hetkellä tulevaisuudestaan Arsenalissa, ja kertoi samalla, ettei seura ole vielä tarjonnut hänelle jatkosopimusta.

Arsenal hankki kesällä saksalaisvahti Bernd Lenon Leverkusenista 19.2 miljoonalla punnalla ja hänen odotettiin olevan joukkueen ykkösvahti tälle kaudelle, mutta monien yllätykseksi Cech on aloittanut joukkueen kaikki viisi valioliigaottelua.

Cechillä ei ole vielä mitään käsitystä siitä, missä hän pelaa ensi kaudella.

”Minulla on käynnissä sopimukseni viimeinen vuosi, joten luulen, että se riippuu siitä miten pelaan ja siitä pysynkö kunnossa koko kauden. Sen jälkeen näemme, mitä tapahtuu seuraavaksi, Cech sanoi.

Bernd Lenon odotetaan aloittavan huomenna ensimmäistä kertaa Arsenalin maalinsuulla, kun ukrainalainen Vorskla Poltava vierailee Emirates Stadiumilla Eurooppa-Liigan avausottelussa. Cech toivoo, että häntä kymmenen vuotta nuorempi saksalaisvahti haastaa hänet peliajasta.

”Kun hankimme pelaajia, yritämme parantaa joukkuetta ja tehdä siitä kilpailukykyisen. Bernd on täällä, harjoittelee joka päivä ja yrittää saada paikan avauksessa, aivan kuten minäkin.

Maalivahdin tilanne on monimutkainen, koska vain yksi voi pelata. Kilpailu on suurempi ja tällä hetkellä minä olen pelannut ja yritän tehdä parhaani ja toivon, että manageri on tyytyväinen esityksiini. Minulla on aina ollut loistavia maalivahteja – David Ospina oli loistava, samoin kuin Carlo Cudicini ja Hilario – kirittäjinä, jotka työnsivät minua urallani eteenpäin, joten minun on täytynyt varmistaa, että olen valmis.

”Urheilussa tämä on se tapa miten se menee – sinulla on aina joku, joka odottaa epäonnistumista, jotta he voivat päästä pelaamaan, joten sinun on löydettävä tapa pitää pelipaikkasi.