Advertisement

Pettynyt Mourinho: “Osa pelaajista oli todella pulassa”

José Mourinho ei ymmärrettävästi ollut kovin tyytyväinen valmentamansa Tottenham Hotspurin kauden avaukseen. Sunnuntai-illan ottelussa Everton nitisti Spursin 0-1. Portugalilaisvalmentaja kertoo syyksi epäonnistumiseen ennen kaikkea heikon preseasonin eli harjoituskauden.

Oudompikin syy löytyi: ottelun ainoa maali syntyi vaparista, joka Mourinhon mukaan annettiin väärästä paikasta.

On selvää, että kukaan ei ole lähtenyt tähän kauteen optimaalisista asetelmista, vaan eristys ja covid-19-tartunnat, joita on löytynyt myös Tottenham-organisaation sisältä, ovat jättäneet jälkensä. Siksi “Special One” ei ole päässyt harjoittelemaan koko nipun kanssa montaakaan kertaa, ja esimerkiksi tähtipelaaja Harry Kane pääsi viheriölle joukkueen kanssa vain kerran. Peliä analysoidessaan José on kuitenkin varsin kovasanainen.


“En pitänyt joukkueestani ja heiltä puuttui intensiteettiä. En voinutkaan odottaa heidän olevan aivan täydessä terässä, mutta odotin enemmän. Yksilöiltä ja yhteispeliltä”, hän sanoi pettyneenä. “Se on minulle pettymys, ja tämän kanssa teen nyt töitä. On pelaajia, jotka eivät saaneet kunnon preseasonia, emmekä voi antaa sitä heille. Otteluitakin voi kuitenkin käyttää pelaajien kunnon parantamiseen, koska jotkut heistä olivat todella pulassa”.

Tottenhamilla oli paikkoja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta lopulta vieraille riitti Dominic Calvert-Lewinin 55. minuutilla syntynyt maali. Carlo Ancelottin luotsaama Everton on vahvistunut mukavasti siirtoikkunan aikana, ja italialainen on vakuuttunut siitä, että Everton voi taistella europaikoista tällä kaudella. Ancelotti on yksi vain seitsemästä henkilöstä, jotka ovat voittaneet Mestarien liigan pelaajana ja valmentajana.