Advertisement

Phil Jagielkan mukaan Big Samilta ei jää mitään huomaamatta

Evertonin kapteenina toimiva Phil Jagielka kertoo, ettei kenelläkään ole piilopaikkaa managerilta Sam Allardycelta. Big Sam käyttää valmennuksessa apunaan tarkkaa statistiikkaa pelien lisäksi, myös harjoituksista. Tämä tarkoittaa sitä, että myös harjoitusten kaikki tapahtumat ovat dokumentoituja ja ketään ei pysty menemään harjoituksissa puolitehoilla.

”Jos et ole harjoitellut riittävän kovaa, kaikki on mustaa valkoisella”, Jagielka kertoi Big Samin metodeista.

Datasta käy ilmi muun muassa, paljon pelaaja on juossut harjoitusten aikana, mikä on ollut pelaajan nopeus, kuinka monta kertaa pelaaja on menettänyt pallon ja syöttöjen kokonaismäärän. Tämä pelaajien data harjoituksista ja peleistä laitetaan kokoushuoneen seinälle kaikkien nähtäväksi.


”Kokoukset ovat hyvin datapitoisia. Olemme siellä hyvin pitkään käymässä läpi otteluiden statistiikkaa”, Jagielka jatkaa.

”Ne löytyvät seinältä jokaisen ottelun jälkeen ja pelaajille ei ole minkäänlaista pakopaikkaa.”

”Monet ihmiset näkevät Samin hieman vanhanaikaisena managerina, mutta en pidä sitä kovin reiluna häntä kohtaan. Hän seuraa hyvin paljon dataa ja viettää paljon aikaa analyysitiimin kanssa.”

Big Samin saavuttua Evertoniin, joukkue on noussut nopeasti putoamistaistelusta ylempään keskikastiin. Tästä kertoo hyvin paljon se, että joukkue on 14 viimeisestä ottelusta Valioliigassa hävinnyt vain kolme. Nämä tappiot ovat tulleet Arsenalia, Manchester Unitedia sekä Tottenhamia vastaan. Joukkue on onnistunut nipistämään pisteen muun muassa Chelsealta ja Liverpoolilta, joten kurssi on seuran osalta kääntynyt todella rajusti alkukauteen nähden.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom