Pikkuhelmarit historialliseen tulokseen Uruguayn MM-kisoissa

Pikkuhelmarit pelasivat tiistaina alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa Uruguayssa viimeisen ottelunsa. Vastassa tuossa ottelussa oli isäntämaa Uruguay ja ottelu päättyi hienosti 1-1 tasan. Tasapelin myötä Suomi sai historian ensimmäisen pisteensä tyttöjen MM-tasolla. Pikkuhelmarit jäivät lohkossaan kolmanneksi, mutta pelasivat kaiken kaikkiaan mainiot kisat.

Suomi hävisi niukasti kisojen avausottelunsa Uudelle-Seelannille 1-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui lohkon lopulta voittanut Ghana. Ghana meni ottelussa hyvin nopeasti 2-0 johtoon, mutta Pikkuhelmarit eivät luovuttaneet. Suomi kavensi toisella puoliajalla Jenni Kantasen toimesta ottelun 1-2. Suomi oli myös erittäin lähellä tasoitusta, kun Kantasen laukaus onnistuttiin vain vaivoin pelastamaan aivan maaliviivalta. Lopulta 86. minuutilla Ghana iski loppulukemiksi 1-3.

Kahden tappion myötä jatkopaikka oli karannut Pikkuhelmareiden käsistä ennen viimeistä Uruguayta vastaan pelattavaa ottelua, mutta tasapeli lämmittää varmasti suomalaistaistelijoiden mieltä. MM-kisat ovat aina vaikea paikka, mutta tytöt taistelivat kisoissa erittäin mallikkaasti ja tästä on varmasti mukava jatkaa kohti tulevia haasteita.