Pochettino kehui sankariaan: ”Yksi maailman parhaista”

Tottenham Hotspur otti eilen ison askeleen kohti jatkopaikkaa Mestarien liigassa. Tottenham haki pisteen Santiago Bernabeulta Real Madridin vieraana, kun se pystyi venymään 1-1 -tasapeliin. Pisteen myötä sekä Tottenham että Real Madrid ovat lohkossa kolmen ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä. Kun Borussia Dortmund jäi myös tasapeliin APOELin vieraana Kyproksella, ovat nuo joukkueet molemmat keränneet vain yhden pisteen.

Eilisessä ottelussa Tottenham siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoonkin, kun Harry Kanen ohjaus muutti suuntaa Raphael Varanesta ja upposi puolustajan omaan maaliin. Cristiano Ronaldo tasoitti lukemat kuitenkin rangaistuspotkusta vielä ennen taukoa.

Illan sankari Tottenhamin puolelta oli ehdottomasti maalivahti Hugo Lloris. Real Madrid painoi vahvasti päälle toisella puoliajalla ja muun muassa Ronaldolla sekä Karim Benzemalla oli erinomaiset paikat viedä kotijoukkue johtoon, mutta Lloris pysäytti kummankin. Real Madridin tähtisikermä onnistui ohittamaan ranskalaisen ainoastaan rangaistuspilkulta.

”Hugo oli fantastinen”, sanoi Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino The Guardianin mukaan. ”Hän ansaitsee isot kehut kaikilta. Hän näytti todellisen tasonsa. Teillä oli mahdollisuus nähdä, miksi Hugo on yksi maailman parhaista maalivahdeista.”

Lloris itse laittoi vaatimattomasti etenkin torjunnan Benzemaa vastaan osittain onnen piikkiin.

”Benzeman olisi pitänyt tehdä maali ja hän tietää sen, mutta maalivahtina tarvitsee hieman tuuria ja onnistuin potkaisemaan hänen yrityksensä pois”, Lloris kuvaili maajoukkuetoverinsa laukauksen torjuntaa. ”Meidän ei pidä unohtaa mistä tulimme. Neljä vuotta sitten pelasimme Eurooppa-liigaa ja nyt pelaamme ja pärjäämme Real Madridia vastaan Mestarien liigassa. Meidän täytyy jatkaa tästä nyt hyvällä esityksellä heitä vastaan myös Wembleyllä.”