Advertisement

Pochettino: Olisin tyytyväinen ilman tähtiäkin

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino jutusteli Sky Sportsille rentoutuneena siirtoikkunan viimeisenä päivänä eilen 31.8. Mies oli itsevarmalla tuulella kertoessaan, että hänellä olisi ollut aivan tyytytyväinen olo siirtoikkunan jälkeen, vaikka joku joukkueen suurista tähdistä olisikin siirtynyt muille maille. Kuten tiedämme, näin ei käynyt, vaan Tottenham sai pidettyä joukkueensa koossa ja hyvin kautensa aloittanut porukka onkin varmasti tyytyväinen siihen, ettei viime hetken rakoilua tapahtunut.

“Minulle ei ole mikään ongelma pelata vaikka U23-pelaajilla. Olen enemmän kuin onnellinen siinäkin tapauksessa”, Pochettino vakuutteli.

Totta kai Pochettino sanoi olevansa myös enemmän kuin onnellinen siinäkin tapauksessa, ettei kukaan lähde. Miehen itsevarmuutta ja luottoa joukkueeseen on pakko ihailla. Kolme voittoa alla, eikä huolta pelaajien kunnosta saatika lähtöhaluista. Tottenhamin taival hakee Valioliigassa vertaistaan sen suhteen, ettei viime vuosina ole jatkuvasti käytetty merkittäviä summia pelaajien hankintaan. Muutamiin rotaatiopelaajiin on ehkä käytetty ylimääräistä rahaa siirtoikkunan viime hetkillä, mutta avaava joukkue on varsin hyvässä hapessa. Siinä mielessä Pochettinon kommentit on helpompi mieltää itsevarmuudeksi kuin ylimielisyydeksi. Mies kun on toteuttanut omaa sapluunaansa ilman kitinöitä ja vaatimuksia tähtipelaajista.

Pochettino vannookin positiivisuuden nimeen:

“Yritämme olla positiivisia ja hakea positiivisia näkökulmia negatiivisten sijaan.”

Huhuista huolimatta kukaan pelaajista ei siis siirtokkunassa siirtynyt, Pochettino keskittyy positiiviseen, kausi on alkanut kolmella voitolla ja pelaajat ovat terveinä. Voiko Tottenhamille povata muuta kuin hyvää näillä lähtökohdilla tälle kaudelle?