Advertisement

Pochettino: Spursin mestaruuskunto vielä vuosien päässä

Viime viikonloppuna Tottenham Hotspur kärsi Valioliigassa yllättävän 2-1 -tappion Burnleylle. Tappion jälkeen ero sarjaa johtavaan Liverpooliin on 16 pistettä. Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino myönsikin heti ottelun jälkeen tuoreeltaan, että mestaruustaistelu alkaa olla jo kolmantena olevalta Tottenhamiltakin ohi.

Pochettinon tuoreet kommentit maalaavat kuitenkin vielä synkempää kuvaa joukkueen lyhyen tähtäimen mahdollisuuksista. Argentiinalaisen mukaan tappio osoitti, ettei Tottenham ole kenties vielä vuosiin valmis taistelemaan mestaruudesta.

“Jos haluaa olla oikea haastaja, pelasi sitten hyvin tai ei niin tuollaiset ottelut täytyy voittaa”, Pochettino totesi Sky Sportsin mukaan. “Silloin täytyy näyttää, että taistelee isoista asioista ja olen turhautunut, koska emme osoittaneet samaa energiaa, asennetta ja kunnianhimoa kuin Burnley. Meidän täytyy katsoa itseämme ja ehkä arvioida itseämme eri tavalla – emme etsi tekosyitä. Tämä pitää meitä aisoissa ja saattaa mennä viisi tai kymmenen vuotta että pystymme muuttamaan asioita.”

Tietenkään asiat eivät Tottenhamin osalta ole kenties ihan niin synkkiä. Leicester Cityn parin vuoden takainen shokkimestaruus osoittaa, että kaiken napsahtaessa kohdalleen ihan mitä vain voi tapahtua. Pochettino ja hänen joukkueensa eivät pääse kuitenkaan operoimaan paineettomassa tilassa, vaan Tottenhamin resursseilla varustetulta joukkueelta odotettaisiin varmasti edes jotain pokaalia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Tältä vuodelta mahdollisuudet ovat enää Mestarien liigan varassa.