Advertisement

Pochettino tyytymätön videotuomarointiin – “En halua voittaa näin”

Tottenham Hotspur otti eilen askeleen kohti Carabao Cupin finaalia kaatamalla välieränsä ensimmäisessä osaottelussa Chelsean niukasti 1-0. Ottelun ainoan maalin iski rangaistuspotkusta Harry Kane tilanteessa, josta ei draamaa puuttunut.

Chelsean maalivahti Kepa Arrizabalaga kaatoi Kanen läpiajossa, joka kuitenkin vihellettiin paitsioksi. Videotuomarointi eli VAR kuitenkin osoitti, ettei Kane ollutkaan paitsiossa, joten tuloksena oli lopulta rangaistuspotku. Tämäkään päätös ei ollut aivan ongelmaton, sillä Chelsean leirissä ollaan edelleen toisen kuvakulman ansiosta sitä mieltä, että Kane oli paitsiossa.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino on yksi heistä, jotka myöntävät olevansa tyytymättömiä siihen, kuinka VAR tällä hetkellä toimii – siitäkin huolimatta, että hänen joukkueensa epäilemättä hyötyi teknologiasta eilen.

“En pidä siitä, tänään me saimme etua, mutta kun olen katsonut MM-kisoja ja La Ligaa – kukaan ei ole tyytyväinen”, Pochettino totesi Sky Sportsin mukaan. “Edun saaminen on tietysti kivaa, mutta en halua voittaa tällä tavalla.”

Pochettino ei varsinaisesti ole uutta teknologiaa vastaan. Hänen mielestään vain kaikille pitäisi olla selkeää, kuinka se toimii. Nyt asia ei hänen mukaansa ole niin. Valioliigakin ottaa VAR:n käyttöön ensi kaudesta lähtien, ja siihen mennessä asioita täytyy Pochettinon mukaan parantaa.

“Olen teknologian puolella, mutta eri tavalla ja niin, että kaikille on selkeää kuinka sitä käytetään”, hän jatkoi. “Olen teknologiamyönteinen, koska kehitystä ei voi pysäyttää. Mutta koska sitä käytetään? Mielestäni se ei ole selkeää ja ennen kuin sitä käytetään kaikkien seurojen täytyy olla samaa mieltä. Muuten siitä tulee hankalaa. Meillä on vielä kuusi kuukautta aikaa kehittää järjestelmää – edessä on vielä paljon työtä.”