Advertisement

Pochettinolle kahden ottelun toimitsijakielto

Tottenham Hotspurin manageri Mauricio Pochettino on saanut Englannin jalkapalloliitolta kahden ottelun toimitsijakiellon. Kielto juontaa juurensa helmikuun lopulla pelattuun Valioliiga-otteluun Burnleyn kotikentällä Turf Moorilla. Pochettino tuohtui ottelun jälkeen erotuomari Mike Deanille. Nähtävästi Pochettino ei käynyt käsiksi Deaniin, mutta hänen kielenkäyttönsä oli tarpeeksi loukkaavaa toimitsijakieltoa varten. Tottenham hävisi ottelun 2-1.

”Mauricio Pochettino on saanut 10 tuhannen punnan sakon sekä kahden ottelun mittaisen toimitsijakiellon toimikunnan kuulemisen jälkeen”, liiton tiedotteessa sanottiin. ”Tottenham Hotspurin manageri hyväksyi syytökset sopimattomasta käytöksestä, joka johtui hänen kielenkäytöstään ja/tai käytöksestään – niin kentällä kuin pelaajatunnelissakin – Burnleyta vastaan 23. helmikuuta pelatun ottelun lopulla.”

Pochettino oli jo aiemmin myöntänyt virheensä ja pahoitellut käytöstään Deanille. Hän ja Tottenham eivät siis aio valittaa päätöksestä.

Koska Tottenham on jo pudonnut FA Cupista, tulee Pochettinon rangaistus täytäntöön kokonaisuudessaan Valioliigan puolella. Ottelut, jotka argentiinalaismanagerilta jäävät väliin, ovat peli Southamptonin vieraana 9. maaliskuuta sekä Liverpoolin vieraana 31. maaliskuuta.

Kyseessä on ensimmäinen toimitsijakielto, jonka Pochettino on saanut kohta seitsemän Englannissa valmentamansa kauden aikana.