Pogba ja Ibrahimovic palasivat – United murskasi Newcastlen

Manchester United palasi takaisin voittokantaan lauantai-iltana, kun joukkue voitti loistavan esityksen päätteeksi Newcastlen lukemin 4-1.

Pelipäivän aattona Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho paljasti, että kolme pitkäaikaispotilasta tekisi paluun kokoonpanoon lauantain Newcastle-kamppailussa.

Zlatan Ibrahimovic ja Marcos Rojo ottivat paikkansa kotijoukkueen vaihtopenkiltä, mutta syyskuun puolivälistä lähtien sairastuvalla ollut Paul Pogba marssi suoraan Mourinhon valitsemaan avauskokoonpanoon.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle hankala. Vartin kohdalla Newcastlen DeAndre Yedlin pelasi laidalta pallon takaviistoon Dwight Gaylelle, joka viimeisteli pallon tolpan kautta maaliin, ohi voimattomaksi tilanteessa jääneen David de Gean.

Old Trafford oli ymmärrettävästi hämmentynyt takaiskusta. Maali oli ManUn ensimmäinen päästetty maali tämän kauden kotiotteluissa Valioliigassa, samalla se oli myös koko kalenterivuoden ensimmäinen pelitilanne maali joka syntyi punaisten paholaisten verkkoon kotikentällä.

Kun kotijoukkueella oli vaikeaa, nousi esiin, kukapas muukaan, kuin Paul Pogba. Ranskalainen näytti heti, mitä hänen kentällä olonsa tuo joukkueelle, kun hän 37. minuutilla harhautti Isaac Haydenin parikin kertaa ja lähetti millimetrin tarkan keskityksen. Pogban maajoukkuekaveri Anthony Martial ajoitti pomppunsa täydellisesti ja puski tasoituksen alakulmaan, 1-1.

Avausjakson lisäajalla Unitedin toppari Chris Smalling teki saman tempun vastakkaisella tolpalla Ashley Youngin nappikeskityksestä, kotijoukkue juuri ennen taukovihellystä 2-1 -johtoon.

Pogba kruunasi väkevän paluunsa toisen jakson alussa, kun hän viimeisteli 3-1-johdon Marcus Rashfordin upean esityön jälkeen. Englannin maajoukkuekärjen loistava syöttö tavoitti takatolpalta Pogban, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Pitkästä kuivasta kaudesta kärsinyt Romelu Lukaku liittyi hänkin maalijuhliin 71. minuutilla, kun belgialainen pommitti pallon voimalla ohi Newcastle-veskari Rob ElliotinNemanja Matic ansaitsee ison kiitoksen siitä, että Lukaku sai ensimmäisen täysosumansa seitsemään United-matsiin.

Ottelun jo ratkettua Mourinho päätti palkita tiukan kuntoutumisjakson läpi käyneen Zlatanin peliajalla. Martial teki ruotsalaiselle tilaa, ja lähes koko Old Trafford nousi osoittamaan suosiotaan ruotsalaishyökkääjälle.

Ibrahimovicin pakkolepo kesti seitsemän kuukautta, ja paluuta odotti niin fanit, kuin pelaaja itsekin. 90.peliminuutilla Ibrahimovic sai puolittaisen tekopaikan, mutta komea volley ei tuottanut vielä kauden avausmaalia.

Ottelussa riitti siis paljon positiivista kotijoukkueen kannalta. Pogban ja Zlatanin paluut, Lukakun maaliputken päättyminen ja se tärkein, eli kolme pistettä lämmittävät varmasti jokaisen United-kannattajan mieltä. Voiton myötä Manchester Unitedin jatkaa liigassa sijalla kaksi. Ero paikalliskilpailija Cityyn on yhä kahdeksan pistettä.