Advertisement

Pogba toivoo ranskalaista Ballon d’Or -voittajaa – ei kuitenkaan itseään

Ranskan voitettua kesän MM-kisat Venäjällä ranskalaispelaajat ovat saaneet ansaittua huomiota perinteisen maailman parhaalle pelaajalle jaettavan Ballon d’Or -palkinnon ehdokaslistalla. Listalla on kuusi tuoretta maailmanmestaria.

Nämä ovat Manchester Unitedin Paul Pogba, Atletico Madridin Antoine Griezmann, Chelsean N’Golo Kanté, Tottenhamin Hugo Lloris, PSG:n Kylian Mbappé sekä Real Madridin Raphael Varane. Niin ikään Madridissa pelaava Karim Benzema löytyy ehdokkaiden joukosta, mutta hän ei ollut mukana MM-kisoissa.

Pogba itse uskoo kenen tahansa nelikosta Griezmann, Mbappé, Varane ja Kanté ansaitsevan maailman parhaan pelaajan tunnustuksen. Itse hän ei kuitenkaan näe ansaitsevansa tuota palkintoa.

“Oli se sitten Grizou, Kylian tai Raph, he kaikki ansaitsevat palkinnon paljon enemmän kuin minä”, Pogba totesi Sky Sportsin mukaan. “En pysty nimeämään vain yhtä. Mutta toivon koko sydämestäni, että se on joku tuosta kolmikosta. Itse asiassa yksi neljästä koska on vielä NG. Sitä minä ainakin toivon, koska on monia jotka ansaitsevat sen. En laske itseäni siihen joukkoon.”

Kymmenen edellistä kertaa palkinto on mennyt joko Cristiano Ronaldolle tai Lionel Messille. Kaksikko on suosikkien joukossa tälläkin kertaa. Ennen heidän valtakauttaan Ballon d’Or jaettiin kuitenkin yleensä MM-kisavuonna mestarijoukkueen avainpelaajalle. Näin kävi esimerkiksi vuosina 2006, 2002, 1998 ja 1990. Vasta vuodesta 1995 lähtien palkinnon on voinut voittaa pelaaja joka ei ole eurooppalainen, joten 1994 Brasilian mestarijoukkueen pelaajat eivät olleet edes ehdolla.