Pohjois-Lontoo on valkoinen! Heung-min Son Spursin voiton takuumiehenä

Viikonlopun Valioliigakierroksen kiihkein kamppailu käytiin Tottenham Hotspur Stadiumilla, kun Tottenham ja Arsenal mittelivät Pohjois-Lontoon herruudesta. Kauden edellinen kamppailu päättyi 2-2 tasatulokseen, joka harmitti etenkin jo kahden maalin johdossa ollutta Spursia. Ottelusta ei latausta puuttunut ja tuttuun tapaan tyylipisteitä ei jaettu, vaan voittoa tavoiteltiin hinnalla millä hyvänsä.

Kuparinen avattiin Arsenalin toimesta, kun Alexandre Lacazette vei vieraat johtoon 16. minuutin jälkeen. Ranskalaisen armoton pommi boksin ulkopuolelta ei jättänyt Hugo Llorikselle mitään palaa ja pallo painui kauniisti etuyläkulman perukoille.

Spurs ei kuitenkaan aikaillut, vaan tasoitus nähtiin vain hetkeä myöhemmin. Sead Kolasinacin heikko syöttö vapautti Heung-min Sonin puolittaiseen läpiajoon ja eteläkorealainen rankaisi kylmästi vasemman jalan chipillä. Arsenal-puolustuksen sähläys ei ollut ensimmäinen laatuaan tällä kaudella. Pelaajien ilmeistä huokui ”Ei taas”-fiilikset, kun heikko suoritus osui jälleen huonoimpaan mahdolliseen aikaan.

Tasaisena jatkunut ottelu meni 1-1 lukemissa 80. minuutille asti, vaikkakin Pierre-Emerick Aubameyang sekä Ben Davies kolistelivat tolppia molemmissa päissä. Ratkaisu nähtiin 81. minuutin kohdalla, kun Toby Alderweireld nousi korkeimmalle Sonin antamassa kulmapotkussa ja nikkasi pallon komeasti takakulmaan.

Lisämaaleja ei nähty ja Jose Mourinho sai, mitä halusi. Tottenhamin peliesitys oli täysin eri luokkaa kuin edelliskierroksen Bournemouth nyhjäyksessä ja Mourinho saikin pelaajistaan kaiken irti juuri oikealla hetkellä. Tottenham nousi voitollaan kahdeksanneksi Arsenalin ohi ja joukkueiden välinen piste-ero ennen kolmea viimeistä kierrosta on kaksi pistettä. Mahdollisuudet eurokentille on vielä molemmilla seuroilla voimassa, mutta tulevan kauden Mestarien Liiga on syytä unohtaa.