Portugali joutui taipumaan Uruguayn käysittelyssä – Kaksi maalia tehnyt Cavani loukkaantui

Uruguay ja Portugali kohtasivat neljännesvälierissä ja ottelun voittaja jatkaisi kahdeksan joukkoon, jossa vastaan asettuisi päivällä Argentiinan voittanut Ranska. Portugalin hyökkäyspelaaminen oli kisoissa ollut toistaiseksi hyvin paljon Cristiano Ronaldon harteilla. Uruguay ei ollut puolestaan päästänyt alkulohkossa maaliakaan, joten ennakkoon ottelua voitiin povata erittäin tasaiseksi. Juuri tätä ottelu myös oli.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin. Kuudennella minuutilla Ronaldo laukoi kaukaa kovan pallon kohti Fernando Musleraa, mutta laukaus meni liikaa päin maalivahtia, jolla ei ollut vaikeuksia torjunnassaan. Minuutti myöhemmin Luis Suarez antoi loistavan keskityspallon takatolpalle, josta Edinson Cavani vei Uruguayn 1-0 johtoon.

22. minuutin kohdalla Suarez pääsi antamaan vapaapotkua, mutta tuo yrityksen Rui Patricio pystyi torjumaan. Tauolle mentiin Uruguayn 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Portugali otti pallonhallinnan itselleen ja pyrki luomaan takaa-ajo asemassa paikkoja tasoitusmaalille. 55. minuutin kohdalla yritys toi myös tulosta. Pepe pääsi puskemaan Portugalin tasoihin lyhyenä annetusta kulmapotkusta ja sitä seuranneesta keskityksestä.

Portugalin ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikaista, sillä 62. minuutin kohdalla Cavani iski toistamiseen. Cavanin toinen maali oli kaunista katsottavaa. Tarkka laukaus takakulmaan ohi Rui Patricion, ei jättänyt ketään kylmäksi.

Uruguay sai 74. minuutin kohdalla huonoja uutisia, kun Cavani jouduttiin vaihtamaan pohjevamman takia pois kentältä. Portugali ei pystynyt luomaan merkittäviä maalipaikkoja ottelussa. Uruguay onnistui voittamaan ottelun 2-1, mutta Cavanin tilanne Ranska-ottelua silmällä pitäen jää kysymysmerkiksi.