Advertisement

Portugalilaisluotsi hamuaa paluuta Valioliigaan: ”Tiedän olevani parempi manageri”

Joulukuussa Evertonista potkut saanut portugalilaisluotsi Marco Silva hamuaa paluuta Valioliigaan.

42-vuotias Silva pestattiin Hull Cityn manageriksi tammikuussa 2017 ja hän teki joukkueen putoamisesta huolimatta vaikutuksen useampaan valioliigaseuraan. Watford pestasi Silvan monivuotisella sopimuksella, mutta portugalilainen ehti toimia Herhiläisten peräsimessä vain puoli vuotta ennen yllätyspotkujaan. Silva löysi uuden työpaikan Evertonista viisi kuukautta myöhemmin.

Silva sai Evertonissa aikaa uudelleenrakennustyöhönsä puolitoista vuotta, mutta homma ei lähtenyt oikeastaan missään vaiheessa toimimaan. Odotetut potkut saivat sinettinsä joulukuussa 2019, jonka jälkeen portugalilainen on ollut työtön.

Silva kuitenkin uskoo, että hänellä on vielä paljon tarjottavaa Valioliigaan, ja kertoo haluavansa palata näyttämään olevansa parempi manageri.

”Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tavoitteeni olisi valmentaa Valioliigassa”, Silva sanoi Sky Sportsille.

”Rakastan Valioliigaa. Olen manageroinut kolmea valioliigaseuraa ja se on maailman kovin sarja.”

”On monia asioita, jotka minun täytyy todistaa Valioliigassa, ja se on jotain, jota etsin tulevaisuudessa. En tiedä tapahtuuko se pian vai ei, mutta tietysti se on tavoitteeni.”

”Ei ole epäilystäkään siitä, ettenkö olisi parempi manageri nyt kuin aiemmin. Muistan mitä minun täytyi todistaa, kun liityin ensimmäiseen valioliigaseuraan. Hull ei ollut parhaassa asemassa sarjataulukossa, kun saavuin sinne, mutta halusin ottaa sen riskin. Se oli minulle [putoamisesta huolimatta] fantastista aikaa.”

”Ja kun palaan uudestaan [Valioliigaan], minun on todistettava itseni uudestaan, koska sinun on todistettava itsesi joka päivä jalkapallossa. Minun on oltava parempi manageri, ja tiedän olevani parempi manageri.”