Pukille kauden kymmenes rysä Valioliigassa – Norwich elintärkeään voittoon

Kuva: TT, Andrew Boyers

Lauantai-illan kiinnostavin kamppailu suomalaisittain käytiin Carrow Roadilla, kun 2019 vuoden urheilijaksi valitun Teemu Pukin Norwich kohtasi Bournemouthin. Kamppailun merkitys molemmille joukkueille oli todella tärkeä putoamistaistelua silmällä pitäen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika lähti vauhdikkaasti liikkeelle, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta 33. peliminuutilla. Norwichille vihellettiin rangaistuspotku, kun Steve Cook esti varman maalin kädellään rangaistusalueella. Pukki asettui pallon taakse ja sijoitti 1-0 lukemat taululle kylmäpäisesti. Maali katkasi Pukin neljä ottelua kestäneen kuivan kauden Valioliigassa ja nosti suomalaisen maalimäärän kymmeneen Valioliigassa.

Cookin ulosajon ansiosta paine siirtyi kanarialintujen leiriin ja Pukilla oli oiva sauma lisätä Norwichin johtoa, kun toista puoliaikaa oltiin pelattu parisen kymmentä minuuttia. Pukki vapautettiin nokikkain Aaron Ramsdalen kanssa, mutta nuori englantilaisvahti vei tilanteessa pidemmän korren.

Aneeminen Bournemouth sai mahdollisuuden loppukirille, kun Ben Godfrey taklasi rumasti kirsikoiden Callum Wilsonia. Godfrey katseli ensi alkuun tilanteessa keltaista korttia, mutta tuomari Paul Tierneyn tarkastaessa tilanteen uudestaan VAR-monitorilta, hän muutti tuomionsa ulosajoksi.

Orastava kirivaihe ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja Norwich nappasi elintärkeät kolme pistettä kotinurmellaan. Voitto nosti pahnan pohjimmaisena olevan Norwichin 17 pisteeseen, 6 pisteen päähän viimeisen säilyjän paikasta. Bournemouthin osalta tulos tarkoitti sitä, että voitoton korpivaellus Valioliigassa venyi kuuden ottelun mittaiseksi. Bournemouth on napannut edellisistä 12:sta ottelusta vain neljä pistettä ja vajonnut 19. sijalle.