Advertisement

Pukin uusimmassa IG-kuvassa on pian 200 000 kommenttia, ja uusia tulee joka sekunti – taustalla turkkilaiset

Teemu Pukin Instagramin uusimman julkaisun alla kuhisee. Jo 15. kesäkuuta päivätyssä suloisessa kuvassa ei edes ole Pukki itse, vaan hänen Kirsikka-vaimonsa raskausmaha ja perheen Olivia-tytär. Kuvateksti on “Pukki party is getting bigger”, millä viitataan tietysti lähenevään uuteen pienokaiseen.

Se siitä, nämä ovat yksityisasioita – mutta yhtä kaikki julkisia sosiaalisen median myötä. Kiinnostavan julkaisusta tekee jalkapallofanin silmissä kuitenkin ennen kaikkea reaktioiden määrä: tykkäyksiä on vielä suhteellisen normaalit reilut 43 000, mutta kommentteja on poikkeuksellisen suuri määrä: kirjoitushetkellä jo yli 184 000, ja lisää tulee joka sekunti. Tyypillisesti pelaajan kuvat keräävät kommentteja tuhannen pintaan, ja vaikkapa Leo Messinkään kuvat harvemmin pääsevät näihin kommenttimääriin.

Kommenttivyöryn taustalla on – onnittelijoiden, kuten Mikael Forssellin ja Jo Inge Bergetin ohella – turkkilaisten futisfanien masinoima kampanja. He käyttävät nyt massavoimaa vakuuttaakseen Pukin siitä, että huhuttu siirto Turkkiin on hyvä idea. “Come to Beşiktaş”, he enimmäkseen kommentoivat.


No, tuskin tällä on siirtokuvioihin vaikutusta, mutta ainakin Pukki voi tuntea itsensä hieman enemmän tervetulleeksi, jos siirto toteutuu. Pukin Instagram-nimimerkki on @elpugi ja hänellä on palvelussa 225 tuhatta seuraajaa.

“Come to Beşiktaş” nousi meemimäiseksi lauseeksi jo vuonna 2017, kun seura julkisti Pepen sopimuksen. Besiktas on voittanut 2000-luvulla Turkin Superliigan mestaruuden neljä kertaa.

https://www.instagram.com/p/CBdS8-vDy1x/