Putoamiskamppailu kiristyy entisestään – Brighton ja Watford tasasivat pisteet Amex Stadiumilla

Kuva: TT, Simon Dack

Lauantaisen Valioliigakierroksen toinen kamppailu käytiin Brightonin ja Watfordin välillä Amex Stadiumilla. Ottelun merkitys joukkueille oli iso, molempien ollessa mukana putoamiskamppailussa.

Watford aloitti maalinteon 18. peliminuutilla. Watford katkoi Brightonin orastavan hyökkäyksen puolen kentän tuntumassa ja Abdoulaye Doucoure lähti repivään kuljetukseen. Ranskalainen toi pallon itse rangaistusalueen rajan tuntumaan ja niittasi nilkallaan pelivälineen Brighton-maalin takakulmaan. Maali oli Doucourelle kauden kolmas Valioliigassa. Puoliajalle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue aloitti takaa-ajon. Tasoitusmaali roikkui ilmassa, kunnes 78. minuutilla kotiyleisö pääsi piinasta. Alireza Jahanbaksh toimitti kovan pallon viiden metrin boksin sisään, josta Watfordin puolustaja Adrian Mariappa ohjasi pallon epäonnekkaasti omiin. Puolittaisista tekopaikoista huolimatta lisämaaleja ei nähty ja joukkueet tasasivat pisteet.

Watford hilasi pisteellä itsensä jaetulle 18. sijalle West Hamin kanssa. Brighton taasen on ottelun jälkeen sijalla 15. vain kolme pistettä Watfordin yläpuolella. Joukkueet vetäytyivät siis Valioliigan talvitauolle mielenkiintoisista lähtökohdista, jonka jälkeen otteluita on jäljellä 12 kappaletta.