Advertisement

Raheem Sterling hienoon rajapyykkiin Everton voitossa

Kuva: TT, Paul Greenwood

Manchester Cityn haki täydet pisteet kotiin lauantai-illan kamppailussa Evertonin vieraana. Raheem Sterlingin 84. minuutilla viimeistelty 3-1 -osuma oli miehen 100. maali seurajoukkuetasolla. Yläriman kautta maaliviivan yli painunut kuti oli Sterlingin 77. rysä taivaansinisten paidassa. Liverpoolin paidassa maaleja siis syntyi 23 kappaletta.

Huomionarvoista on myös se, että ottelu Evertonia vastaan oli Sterlingille 200. ottelu Cityn riveissä, joten laitahyökkääjän maalintekotahti on ollut päätähuimaava. Viime kaudella 17 maalia ja 10 maalisyöttöä tarjoillut Sterling on vaivihkaa noussut maailman parhaiden pelaajien joukkoon Pep Guardiolan alaisuudessa. Sterling on aloittanut kuluvan Valioliigakauden väkevästi, kun hänellä on kasassa kuuteen otteluun kuusi maalia.

Sterlingin edustama City porskuttaa seitsemän pelatun ottelun jälkeen sarjakakkosena, viisi pistettä sarjajohtaja Liverpoolia perässä. Kuitenkin Cityn vahva vire ounastelee joukkueen nousua mestaruuskamppailuun jo kolmatta vuotta putkeen.