Ranska kahdeksan parhaan joukkoon – Argentiina kaatui maalirikkaassa ottelussa

Ranska ja Argentiina kohtasivat ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa lauantaina. Runsasmaalisesta ottelusta muodostui lopulta todellinen trilleri, jossa Ranska eteni lopulta Kylian Mbappen johdolla kahdeksan parhaan joukkoon. Argentiinan hyökkäyspeli oli ensimmäisen kerran kisojen aikana hyvää, mutta vastaavasti puolustuspelaaminen oli edelleen ongelma. Ranska on näyttänyt myös hallitsevansa maalinteon, mutta senkin on saatava puolustustaan tiiviimmäksi tulevissa otteluissa.

Ranska pelasi ensimmäiset 30. minuuttia erinomaisesti. Se meni 1-0 johtoon jo 13. minuutin kohdalla, kun Antoine Griezmann onnistui Mbappen hankkimasta rangaistuspotkusta. Argentiina pääsi puoliajan loppupuolella paremmin peliin mukaan ja Angel Di Maria tasoitti ottelun 41. minuutin kohdalla todellisella pommilla rangaistusalueen ulkopuolelta. 1-1 lukemat jäivät myös taukotilanteeksi.

Toisella puoliajalla Argentiina tuli peliin väkevästi. Lionel Messi pääsi 48. minuutin kohdalla laukomaan hyvästä paikasta. Pallo osui matkalla Gabriel Mercadon, josta se suuntautui ohi Ranskan maalivahdin Hugo Llorisin. 57. minuutin kohdalla nähtiin ottelun komein osuma. Benjamin Pavard pääsi laukomaan ilmasta pallon täydellisellä kosketuksella Argentiinan maaliin.

Pian tämän jälkeen alkoi Mbappe-show. Nuori ranskalainen vei Ranskan 64. minuutin kohdalla 3-2 johtoon ja neljä minuuttia myöhemmin sama mies teki jo toisen maalinsa. Sergio Agüero pääsi vielä kaventamaan lisäajan kolmannella minuutilla, mutta tämä ei riittänyt Argentiinalle. Ranska otti kutkuttavien vaiheiden jälkeen ansaitun 4-3 voiton ja eteni näin kahdeksan joukkoon, jossa se kohtaa voittajan ottelusta Portugal vs. Uruguay.