Ranska maailmanmestariksi maali-iloittelun päätteeksi

Ranska ja Kroatia kohtasivat oikeutetusti MM-kisojen finaalissa. Maat olivat selvästi kisojen kaksi parasta ryhmää ja ansaitsivat paikkansa finaalissa. Kroatialle MM-finaali oli sen historian ensimmäinen. Ranska on puolestaan pelannut hyvin manageri Didier Deschampsin alaisuudessa. Maa pääsi viime EM-kisoissa finaaliin, mutta Portugali voitti lopulta Euroopan-mestaruuden.

Kroatia aloitti ensimmäisen puoliajan erinomaisesti. Se otti ottelun täydellisesti hallintaansa, mutta Ranska oli kuitenkin ensimmäinen maalinteossa onnistunut joukkue. Antoine Griezmann kaatui hieman köykäisesti maahan, jonka johdosta Ranska sai vapaapotkun. Griezmann asettui antamaan vapaapotkua, joka meni Mario Mandzukicin päästä omaan maaliin ottelun 18. minuutin kohdalla.

Kovin kauaa ei tarvinnut odottaa Kroatian tasoitusta. Ivan Perisic laukoi hienon tasoituksen kymmenen minuuttia Ranskan avausosuman jälkeen.

Ranska siirtyi jälleen kymmenen minuuttia myöhemmin Griezmannin toimesta 2-1 johtoon rangaistuspotkusta. Pallo oli hetkeä aiemmin osunut Perisicin käteen ja tilannetta tarkasteltiin hetken videolta ennen lopullista tuomiota. Puoliajalle mentiin Ranskan 2-1 johdossa.

Ranska aloitti puolestaan toisen puoliajan erittäin vahvasti ja Paul Pogba siirsi Les Bleusin jo turvallisen tuntuiseen 3-1 johtoon 59. minuutin kohdalla. Kuusi minuuttia myöhemmin Kylian Mbappe iski numerot jo 4-1.

Kroatia sai vielä pienen toivonkipinän Mario Mandzukicin 4-2 kavennusosumasta 69. minuutin kohdalla. Maalia edelsi Ranskan maalivahdin Hugo Llorisin täydellinen epäonnistuminen. Lloris pelasi pallon suoraan Mandzukicin jalkaan ja kroatialaisella oli helppo työ viimeistelyssä.

Enempää maaleja ei kuitenkaan ottelussa nähty ja Ranska voitti ansaitusti vuoden 2018 maailmanmestaruuden. Kokonaisuudessaan Ranska oli selvästi tasapainoisin ja samalla myös paras joukkue. Se puolusti hyvin ja iski vastahyökkäyksistä terävästi. Se pystyi maalintekoon niin erikoistilanteista, kuin normaaleista pelitilanteista. Sillä oli myös useita ratkaisijoita kisojen aikana.