Advertisement

Rashfordille upea kunniamaininta – kampanja köyhimpien lasten ateriatuen säilyttämisestä johti MBE-nimitykseen

Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on saamassa upean kunniamaininnan Englannin kuningashuoneelta. 22-vuotias Rashford palkitaan MBE-arvonimellä (Member of the Order of the British Empire), joka myönnetään kuningashuoneen palkitsemisjärjestelmän mukaan jostakin upeasta saavutuksesta tai palveluksesta yhteiskunnalle tai yhteisölle.

Rashfordin kunniamaininta juontaan juurensa koronapandemian alkuaikoihin, jolloin Manu-hyökkääjän kampanjalla varmistettiin köyhien lasten ilmaisten ateriatukien jatkuminen. Rashfordin korkean profiilin kampanja sai kannatusta ympäri maata, kun maan hallitus ilmoitti halunsa lopettaa 15 punnan viikkotuen ruokailuun kesän ajaksi. Kampanjan ansiosta paine hallitukselle kasvoi ja heidän oli pakko toteuttaa täyskäännös, minkä jälkeen hallitus käynnisti uuden 120 miljoonan punnan rahoituksen 1,3 miljoonan oppilaan hyväksi. Pelaaja oli luonnollisesti hyvin otettu kuullessaan kunniamaininnastaan.

”Olen todella otettu ja kiitollinen. Nuorena mustana miehenä Wythenshawesta, en ikinä olisi voinut kuvitella, että ottaisin joskus vastaan MBE:n. Ja en todellakaan 22 vuoden iässä.”

”Tämä on todella erityinen hetki minulle ja perheelleni, mutta varsinkin äidilleni, jonka pitäisi olla tämän kunnianmaininnan oikea vastaanottaja.”

”Taistelu kaikista köyhimpien lasten suojelemiseksi on kuitenkin kaukana valmiista.”

”Tekisin väärin yhteisöäni, ja kaikkia tapaamiani perheitä kohtaan, jos en käyttäisi tätä mahdollisuutta hyväkseni ja kunnioittavasti kehottaisi pääministeriä jatkamaan tätä tukipakettia pidemmälle syksyyn. Lomautukset jatkuvat entisellään ja työttömyys on lisääntynyt jatkuvasti.”

”Yksi pieni laastari, mutta se antaisi miljoonien vanhemmille Isossa-Britanniassa yhden huolenaiheen vähemmän.”

”Ollaan yhdessä sen takana, että yhdenkään lapsen ei pitäisi mennä nälissään nukkumaan. Kuten olen monta kertaa aikaisemminkin sanonut, huolimatta sinun tunteestasi ja mielipiteestäsi, nälän näkeminen ei ikinä ole lapsen syy.”

Rashford pääsee vastaanottamaan kunniamainintansa Buckingham Palacessa ja palkinnon annetaan itse kuningattaren toimesta.