Advertisement

Rasismikohun keskelle joutunut Edinson Cavani pyysi anteeksi vahinkoaan: ”Vastustan täysin rasismia”

Manchester Unitedin hyökkääjä Edinson Cavani on pyytänyt anteeksi Instagramissa lähettämäänsä viestiään, joka koettiin rasistiseksi.

Cavani jakoi sunnuntain Southampton-ottelun jälkeen ystävänsä onnitteluviestin tarina-osiossaan käyttäen espanjankielistä termiä negrito, joka suoraan käännettynä tarkoittaa mustaa.

”Gracias negrito” -viestistä nousi välittömästi kohu, vaikka todellisuudessa lausahdus tarkoittaa englanniksi käytännössä ”thanks mate” tai suomeksi ”kiitos kaveri”.

Cavani poisti viestinsä välittömästi, kun hänelle kerrottiin, että se voidaan tulkita eri tavalla kuin miten hän sen tarkoitti. Tänään antamassaan lausunnossaan urugualaishyökkääjä vakuuttaa olevansa täysin rasismin vastainen ihminen.

– Viestini, jonka lähetin sunnuntain pelin jälkeen, oli tarkoitettu ystävälliseksi tervehdykseksi ystävälleni. Kiitin häntä onnitteluista pelin jälkeen, Cavani sanoi.

– Viimeinen asia, jonka halusin tehdä, oli loukata ketään. Vastustan täysin rasismia ja poistin viestin heti, kun minulle kerrottiin, että se voidaan tulkita eri tavalla. Haluan pyytää vilpittömästi anteeksi tästä.

Englannin jalkapalloliitto FA:n ohjeiden mukaan sosiaalisessa mediassa rasistisen tai syrjivän kielen käyttö johtaa vähintään kolmen ottelun pelikieltoon, mutta Cavanin tapauksessa selviydyttäneen varoituksella.