Advertisement

Raul Sanllehin ja Arsenalin tiet eroavat – Pepen ökysiirto mahdollisesti lähdön taustalla

Arsenal on ilmoittanut, että seuran jalkapallotoiminnan johtaja Raul Sanllehi jättää tehtävänsä. Sanllehin tilalle nimitettiin seuran muissa johtotehtävissä aikaisemmin toiminut Vinai Venkatesham. Sanllehi saapui Arsenaliin vuonna 2017 Barcelonasta, jossa hän oli toiminut samaisessa roolissa 14 vuoden ajan. Seuran omistajaportaaseen kuuluvat Stan ja Josh Kroenke kommentoivat asiaa seuran tiedotteessa seuraavalla tavalla.

”Raul on tarjonnut ison kontribuution toimintaamme meillä olleessaan ja hän tulee aina olemaan osa Arsenal-perhettä. Kiitämme häntä kovasta työstä ja asiantuntemuksesta sekä toivotamme hänelle menestystä jatkoon.”

”Meillä ei ole epäilystä, etteikö Vinai olisi oikea henkilö viemään seuraa eteenpäin. Hän on esittänyt loistavaa johtamista kuluneen kriisin aikana ja häntä arvostetaan korkealle seuran sisällä ja ulkopuolella. Tiedämme, että kaikki voivat tukeutua häneen eli voimme edistää toimintaamme menestyksekkäästi.”

Arsenalin tekninen johtaja Edu ja manageri Mikel Arteta suunnittelevat uusia tuulia seuran nostamiseksi takaisin Valioliigan kärkikamppailuun niin jalkapallollisen kuin pelaajarekrytoinnin osalta. Sanllehin lähdön huhutaankin olevan Nicolas Pepen siirtoon liittyneen sisäisen tutkinnan seurausta.

Mirrorin mukaan Arsenal aloitti aikaisemmin tällä viikolla tutkinnan siitä, miten Lillestä 72 miljoonalla punnalla hankittuun laituriin käytettiin niin paljon rahaa ja miksi. Arsenal on maksanut Lillen vaatiman 20 miljoonan punnan summan viime kesänä, mutta diilin loput 52 miljoonaa maksetaan seuraavien viiden vuoden aikana.

Muut Pepestä kamppailleet seurat olivat huhujen mukaan pöyristyneitä Arsenalin tarjoamasta siirtosummasta. Ex-jalkapallotoimen johtaja Sanllehin kerrotaankin olleen isoimmassa roolissa Pepen kaupan taustalla, joka saattaa olla syy hänen poistumiseensa.