Advertisement

Real Madrid ja Liverpool kohtaavat UCL-finaalissa – jatkuuko Liverpoolin hurmos?

Eurooppalaisen jalkapalloilun vuoden kohokohta on jälleen käsillä, kun Real Madrid ja Liverpool mittelevät tänä iltana Kiovassa Mestarien liigan voitosta.

Ottelun alla eniten polemiikkia on aiheuttanut UEFA:n päätös viedä finaali pelattavaksi Ukrainaan. Torstaina huligaanit hyökkäsivät Liverpool-kannattajien kimppuun Kiovassa ja samana päivänä Real Madridin kannattajat ilmoittivat palauttavansa noin 2000 lippua matkustusvaikeuksien ja törkyhintaisten hotellien vuoksi. Perjantaina tapahtumaketju sai jatkoa, kun Liverpool-kannattajien lentoja jouduttiin perumaan. Syy oli se, ettei Kiovan lentokentällä ollut tarpeeksi laskeutumispaikkoja lentojen järjetämiseksi. Reilu tuhat Liverpool-fania joutui pettymään.

Itse ottelusta on lupa odottaa yhtä Mestarien liigan historian viihdyttävimmistä otteluista. Kumpikin joukkue suosii hyökkäävää pelityyliä ja luvassa on varmasti vauhdikasta jalkapalloa päästä päähän.

Molempien joukkueiden suurin vahvuus piilee vastahyökkäyksissä ja onkin mielenkiintoista nähdä miten pallonhallinta jakautuu. Cristiano Ronaldon ja Mohamed Salahin kaltaisille loistaville yksi vastaan yksi- pelaajille ei taatusti haluta antaa vastahyökkäyksillä mahdollisuutta.

Real Madrid on tehnyt tämän kauden Mestarien liigassa 30 maalia, joista 15 maalia on tehnyt Ronaldo. Liverpool on heiluttanut maaliverkkoa vielä madridilaisjoukkuetta enemmän, sillä joukkue on tehnyt peräti 40 maalia. Hyökkäystrio Sadio Mane, Roberto Firmino ja Mohamed Salah ovat tehneet maaleista yhteensä 29.

Realin maalinteko on ehkä hieman liikaa Ronaldon varassa, kun taas Liverpoolin koko hyökkäystrio pystyy viimeistelemään. Madridilta löytyy kuitenkin Gareth Balen, Karim Benzeman ja Marco Asension tasoisia pelaajia, jotka hyvänä päivänä pystyvät ottamaan joukkueen reppuselkään.

Real Madridille pelaaminen Mestarien liigan finaalissa on tuttua kauraa. Madridilaismiehistö on finaalissa neljättä kertaa viiden vuoden sisällä ja hakee jo peräti kolmatta perättäistä voittoa.

Liverpool selviytyi finaaliin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen. Joukkueen edellinen Mestarien liigan pokaali on vuodelta 2005.

Kokemus puoltaa Real Madridia, mutta Liverpoolilla on enemmän “nuoruuden intoa”.

Realin manageri Zinedine Zidanella on ottelun alla loistava tilanne, sillä yksikään pelaaja ei ole sairastuvalla. Liverpoolilta puolestaan loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain ja Joe Gomez. Emre Canin pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa.

Mielenkiintoinen ottelu edessä jonka voittajaa on erittäin vaikea ennustaa. Juhliiko Real kolmatta perättäistä voittoa vai jatkuuko Liverpoolin hurmos? Siihen kysymykseen saadaan vastaus illalla.

Ottelu käynnistyy kello 21.45 Suomen aikaa. Ottelua voit seurata mm. Yle TV2 -kanavalta jossa lähetys alkaa jo kello 21.00.