Advertisement

Reisivamma päätti Joel Matipin kauden

Liverpoolin keskuspuolustaja Joel Matip on todennäköisesti loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Matip kärsi reisivamman lauantain Valioliiga-ottelussa Crystal Palacea vastaan. Vamman laatu on sen verran vakava, että se vaatii leikkaushoitoa, eikä Matip ehdi toipua pelikuntoon ennen kauden päätöstä. Liverpool tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

“Matip pystyi pelaamaan täydet 90 minuuttia ottelussa, mutta lääkärin ottelun jälkeen tekemä arvio paljasti, että Matipin odotetaan tarvitsevan leikkausta korjatakseen reisiongelmansa”, Liverpoolin sivuilla kerrottiin. “Leikkaus päättää todennäköisesti 26-vuotiaan ottelut loppukauden 2017-18 osalta.”

Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin odotetaan kertovan lisätietoa vammasta tänään iltapäivällä lehdistötilaisuudessaan ennen huomista Mestarien liigan ottelua Manchester Cityä vastaan. Klopp valottanee tilannetta koskien myös Adam Lallanaa, joka joutui samassa ottelussa jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.


Matipin loukkaantuminen on ongelma Liverpoolille, jonka puolustus on tammikuun Virgil van Dijkin hankinnan myötä toiminut paremmin kuin kenties kertaakaan Kloppin kolmen kauden aikana. Nyt ykkösvaihtoehto van Dijkin vierelle keskuspuolustukseen on varsin paljon kritiikkiä saanut Dejan Lovren. Virolainen Ragnar Klavan ei ole avauskokoonpanossa esiintynyt sitten tammikuun ensimmäisen päivän ottelun Burnleyä vastaan. Yksi vaihtoehto on myös Joe Gomez, jota Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on peluuttanut topparina. Liverpoolissa Gomez on kuitenkin esiintynyt enimmäkseen oikean pakin tontilla.

Liverpoolin sijoitus neljän parhaan joukossa eli ensi kauden Mestarien liigaan oikeuttavilla paikoilla näyttää jo melko varmalta, sillä ero viidentenä olevaan Chelseaan on jo kymmenen pistettä. Liverpool tarvitsisi kuitenkin kaiken mahdollisen avun erittäin haastavassa Mestarien liigan puolivälieräparissa Cityä vastaan, joten Matipin loukkaantuminen sattui erittäin huonoon aikaan.