Advertisement

Rio Ferdinandilta painava puheenvuoro – lopettaisi valioliigakauden välittömästi ja mitätöisi tulokset: “kyse on nyt elämästä ja kuolemasta”

Manchester Unitedin ex-puolustaja Rio Ferdinandin mielestä valioliigakautta ei tulisi jatkaa ja tulokset pitäisi mitätöidä.

Valioliigakausi on keskeytettynä ainakin toukokuun alkuun saakka, mutta arvioiden mukaan pelejä päästäisiin jatkamaan aikaisintaan kesäkuussa, jos silloinkaan.

Liverpool johtaa sarjaa 25 pisteen erolla, ja on käytännössä jo varma mestari, mutta kauden mitätöiminen voi vielä viedä merseysidelaisseuralta mestaruuden.


“Mielestäni Valioliigakausi tulisi mitätöidä. Mitätöikää se”, Ferdinand sanoi.

“Tiedän, että moni Liverpool-fani ajattelee nyt: ‘Voi Rio, toivot tuota vain siksi, että pelasit ennen Man Unitedissa.”

“En vain näe tapaa, jolla terveys ei vaarannu. Se on yksinkertaista. Jos kaikki pelit pelataan suljettujen ovien takana, sinulla on edelleen pelaajia siellä, eikö pelaajat ole osa yhteiskuntaa?”

“Stadionilla tulee olemaan ihmisiä jokatapauksessa. Järjestyksenvalvojat sun muut, se asettaa kaikille riskin.”

“Kuvittele Liverpoolin voittavan mestaruus suljettujen ovien takana. Luuletko, että 30 vuoden odotuksen jälkeen ihmiset istuisivat kotona ja vain toteaisivat ‘hyvin tehty pojat’?”

“He lähtisivät ulos, sillä kaikki eivät ole järkeviä tällaisissa tilanteissa. Ihmiset lähtisivät ulos juhlimaan mestaruutta ja tulisivat hulluiksi, koska juuri sitä jalkapallo tekee, tuo esiin tunteita.”

“Siksi korostan, että kyse on nyt elämästä ja kuolemasta. Yhteiskunnassa on isompiakin asioita kuin jalkapallo. Jalkapallo ei ole siinä mielessä niin vakavaa.”

“Kuuntele, me kaikki rakastamme sitä, mutta siinä ei ole kyse elämästä ja kuolemasta. Kun kyse on tällaisista asioista, sinun on asetettava ihmisten terveys kaiken edelle.”

Ferdinandin puheissa on perää. Yksikään jalkapallo-ottelu tai mestaruus ei mene koskaan ihmisten terveyden edelle, ja siitä on pidettävä kiinni.