Advertisement

Riyad Mahrez ylsi komeaan rajapyykkiin vasta yhdeksäntenä afrikkalaispelaajana – Liverpoolin tähtipelaaja nousee kaikkien aikojen listaykköseksi ensi kaudella?

Kuva: TT, Ryan Browne

Manchester Cityn ja Algerian maajoukkueen laitahyökkääjä Riyad Mahrez saavutti tiistai-iltana 50 maalin rajapyykin Valioliigassa, kun hän laukoi Cityn neljännen maalin vierasottelussa Burnleya vastaan.

28-vuotiaasta Mahrezista tuli samalla ensimmäinen algerialaispelaaja, ja vasta yhdeksäs afrikkalaispelaaja, joka on tehnyt Valioliigassa vähintään 50 maalia.


Mahrez noussee afrikkalaispelaajien maalitilastossa tällä kaudella vielä kaksi pykälää ylemmäs, sillä nigerialaiskaksikko Efan Ekoku [52] ja Nwankwo Kanu [54] ovat lähietäisyydellä.

Afrikkalaispelaajien maalipörssiä johtaa Chelsea-legenda Didier Drogba, joka teki Valioliigassa 104 maalia. Hän on myös ainoa afrikkalainen, joka on ylittänyt 100 maalin rajapyykin.

Valioliigan aktiivipelaajista Mahrezin edellä ovat Liverpoolin Sadio Mane ja Mohamed Salah.

Mane on tehnyt Valioliigassa jo 74 maalia, joten jos hänen maalivireensä jatkuu samanlaisena, mitä viime aikoina on nähty, tulee senegalilainen mahdollisesti jo ensi kaudella ohittamaan listaykkösenä olevan Drogban.

Salah on tähän mennessä venyttänyt maaliverkkoja Valioliigassa 62 kertaa. Egyptiläispelaajan sopimus Liverpoolin kanssa ulottuu kesään 2023 asti, joten hyvin todennäköisesti myös hän tulee yltämään 100 maalin rajapyykkiin.

Yli 50 valioliigamaalin afrikkalaispelaajat:

  1. Didier Drogba 104
  2. Emmanuel Adebayor 97
  3. Yakubu 95
  4. Sadio Mane 74
  5. Yaya Toure 62
  6. Mohamed Salah 62
  7. Nwankwo Kanu 54
  8. Efan Ekoku 52
  9. Riyad Mahrez 50