Advertisement

Riyad Mahrezilta siirtopyyntö

Hallitsevan Valioliiga-mestarin Leicester Cityn kausi oli vaikea ja jo alusta lähtien oli selvää, että joukkue ei yllä samanlaiseen liitoon tällä kaudella. Loppusijoitus sarjassa oli kahdestoista, mikä tarkoittaa, että ensi kaudella King Power Stadiumilla europelejä pelata. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että joukkueen tähtipelaaja Riyad Mahrez on jättänyt virallisen siirtopyynnön Leicesterille.

”Koska koen Leicester City Football Clubia kohtaan valtavaa ihailua ja arvostusta, halusin olla heidän kanssaan täysin rehellinen ja avoin ja olen siten ilmoittanut seuralle, että minun on aika jatkaa matkaani muualle”, algerialaislaituri sanoi tiedotteessaan. ”Kävin seuran puheenjohtajan kanssa hyvän keskustelun viime kesänä ja sovimme että pysyisin seurassa vielä yhden kauden ja auttaisin sitä parhaani mukaan haastavassa siirtymässä Mestarien liigan peleihin Englannin mestaruuden voittamisen jälkeen.”

Mahrez siirtyi kesällä 2014 tuolloin Mestaruussarjassa pelanneeseen Leicesteriin Ranskan toisen sarjatason Le Havresta noin 500 tuhannen euron siirtosummalla ja nousi nopeasti joukkueen tähtipelaajaksi. Sensaatiomaisesti mestaruuteen päättyneellä kaudella 2015-16 hän iski peräti 18 maalia kaikissa kilpailuissa. Mahrezilla on sopimusta kesään 2020 asti, joten tuleva siirtosumma tulee olemaan monikymmenkertainen Leicesterin maksamaan verrattuna.

”Vietin neljä urani parasta kautta Leicesterissä ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Tunnen suurta ylpeyttä että olen saanut olla osa sitä kaikkea, mitä me täällä saavutimme, kohokohtana Valioliigan mestaruuden voittaminen. Minun suhteeni seuran ja sen uskomattomien fanien kanssa on jotain, mitä tulen vaalimaan lopun ikääni ja toivon todella että he ymmärtävät ja hyväksyvät päätökseni.”