Advertisement

Rob Green päättää mittavan uransa

Englantilaismaalivahti Rob Green päättää pitkän pelaajauransa. 39-vuotias Green teki ammattilaisdebyyttinsä vuonna 1999 kasvattajaseuransa Norwich Cityn riveissä.

Viimeksi Green edusti Chelseaa. Hän siirtyi lontoolaisseuraan yllättäen täksi kaudeksi kolmosvahdin rooliin vietettyään edelliskauden Huddersfield Townissa. Chelseassa Green ei saanut tililleen yhtään ottelua, mutta pääsi kuitenkin penkkivahdin roolissa juhlimaan Eurooppa-liigan voittoa keskiviikkona Bakussa.

”Keskiviikon Bakun uskomattoman illan ja 23 vuotta kolmella eri vuosikymmenellä kestäneen uran jälkeen olen päättänyt, että nyt on oikea aika ilmoittaa ammattilaisurani päättymisestä”, Green sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Noin mahtavan ryhmän osana oleminen ja Eurooppa-liigan voiton juhlistaminen tuntuu sopivalta tavalta päättää lajin parissa kokemani uskomaton matka.”

Green muistetaan urallaan parhaiten Norwichin sekä West Hamin riveistä. Yhteensä hän pelasi Valioliigassa 267 ottelua sekä Mestaruussarjassa 199 ottelua.

Myös Englannin maajoukkueessa Green pääsi pelaamaan 12 ottelun verran. Hän aloitti vuoden 2010 MM-kisat ykkösvahtina, mutta helposti uponnut Clint Dempseyn kaukolaukaus Yhdysvaltoja vastaan tarkoitti sitä, että David James sai torjua muut ottelut kisoissa.

”Maani edustaminen tulee aina olemaan yksi ylpeimmistä saavutuksistani ja on suuri kunnia, että olen saanut pelata Englannin paidassa”, Green jatkoi.

 

METSÄSTÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. BETSSON TARJOAA KILPAILUN, JOSSA VOI METSÄSTÄÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. VOITTAJALLE TARJOLLA JOPA 1000 EUROA!