Advertisement
" "

Roberto Martinez toivoo Sam Allardycelle menestystä Evertonissa

Belgian miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Roberto Martinezin mukaan Sam Allardycen palkkaaminen Evertonin manageriksi on todiste siitä, että jalkapallo on täynnä yllätyksiä.

Vielä MM-karsintojen aikana näytti siltä, että Martinez olisi voinut kohdata Allardycen luotsaaman Englannin tulevana kesänä arvokisoissa. Allardyce sai kuitenkin viime vuoden syyskuussa pelatun ja Englannin 1-0-voittoon päättyneen Slovakia-ottelun jälkeen potkut, kun media paljasti kokeneen luotsin kiistanalaiset kommentit fiktiivisen, toimittajan esittämän, bisnesmiehen kanssa. Allardyce palasi kuitenkin nopeasti kehiin Crystal Palacen manageriksi. Englantilainen 63-vuotias valmentaja piti Crystal Palacen pääsarjassa, mutta jätti monien yllätykseksi tehtävänsä, koska halusi keskittyä jatkossa perhe-elämäänsä.

Keskiviikkona Allardyce kuitenkin nimettiin lokakuun lopulla potkut saaneen Ronald Koemanin työn jatkajaksi. Hollantilaisvalmentaja sai kenkää, kun europeleihin oikeuttaville sarjasijoituksille ennakoitu Everton oli valunut putoamisviivan alapuolelle. Tällä hetkellä Everton majailee 12. sijalla Valioliigassa.

Martinez itse valmensi Evertonia kausien 2013-2016 aikana. Espanjalainen sai kiitosta pelaajia ja koko seuraa kehittäneestä valmennusotteesta, mutta viimeisen kauden heikot tulokset koituivat hänen kohtalokseen.

Belgian maajoukkuetta ensi kesän MM-kisoihin valmistava Martinez toivoo, että Allardycen valinta Evertonin penkin päähän osoittautuu menestyksekkääksi.

”Jalkapallossa et voi kirjoittaa tai ennustaa, mitä tulee tapahtumaan. Mielestäni Allardyce tuo valtavan määrän kokemusta Evertonin kaltaiseen seuraan”, Martinez kommentoi.

”Evertonin kausi alkoi hieman väärin siihen kunnianhimoon verrattuna, jota heillä oli tätä kautta kohtaan.”

”Seuraan ja tulen aina seuraamaan Evertonia ja toivon heille aina parasta. Toivon, että Allardyce saa hyvän alun uralleen Evertonissa”, Martinez sanoo.