Robin Lod tyytyväinen joukkueen esitykseen Valko-Venäjä -voitossa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtasi viimeisessä harjoitusottelussaan Valko-Venäjän kotikentällään Tampereen Ratinassa. Tutut ystävyysottelut ovat tältä erää historiaa ja Huuhkajien seuraavat ottelut nähdään UEFA:n uudessa Nations Leaguessa. Nations League tarjoaa myös uuden väylän päästä EM-lopputurnaukseen varsinaisten EM-karsintojen lisäksi. Nations League on jaettu neljään divisioonaan, josta jokaisen divisioonan voittaja etenee EM-lopputurnaukseen.

Huuhkajilta puuttui muutama nimekäs pelaaja Valko-Venäjä -ottelusta, mutta se ei kentällä näkynyt. Huuhkajat ottivat ottelun ensimmäisestä minuutista lähtien hallintaansa ja siirtyivät 1-0 johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla Jere Urosen uran ensimmäisellä maaottelumaalilla. Huuhkajat loivat tukun muitakin hyviä tilanteita ja saivat pallon toistamiseen maaliin Tim Väyrysen toimesta, mutta ottelun erotuomari hylkäsi maalin käsivirheen seurauksena. Puoliajalle mentiin Huuhkajien 1-0 johdossa.

Suomi teki ensimmäisen vaihtonsa puoliajalla, kun pirteästi pelannut Pyry Soiri vaihdettiin kentältä pois ja hänen tilalleen asteli Moshtagh Yaghoubi. Mies onnistui 75. minuutin kohdalla viemään Huuhkajat jo turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon. Maalia edelsi Yaghoubin loistava haasto vastustajan rangaistusalueella.

Ottelu päättyi Huuhkajien 2-0 voittoon ja seuraavaksi maajoukkueen pelaajilla on edessä pienimuotoinen, mutta hyvin ansaittu kesäloma. Syyskuussa pelataan Huuhkajien seuraava ottelu, kun se isännöi Ratinassa Unkaria Nations Leaguen ensimmäisessä ottelussaan.

Vaihtopenkki.com pääsi Valko-Venäjä -ottelun jälkeen jututtamaan Huuhkajien Robin Lodia, joka oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen illan ottelussa.

Kuva: Jani Karlsson

”Tosi hyvät fiilikset. Mielestäni pelattiin tänään hyvin ja otettiin hyvä voitto 2-0”, Lod kertoi ottelun jälkeen Vaihtopenkki.comin haastattelussa.

Lod odottaa mielenkiinnolla syksyllä alkavia Nations Leaguen -otteluita.

”Mun mielestä on hyvä juttu, että on enemmän kilpailullisia pelejä. Vielä on vaikea sanoa minkälaista se on, kun ei ole päässyt sitä vielä kokemaan.”

Suomen lisäksi samassa lohkossa pelaavat Unkari, Kreikka sekä Viro. Lod tiedostaa lohkon kovuuden, mutta uskoo jatkopaikkaan.

”Lohko on mielenkiintoinen. Siinä on kaikki saumat mennä jatkoon. Tunnen Kreikan kyllä todella hyvin ja se on ainakin todella kova joukkue. Meidän pitää onnistua 100 prosenttisesti jos siitä lohkosta halutaan lohkovoittajana eteenpäin.”