Advertisement

Robin Van Persie paljasti uransa parhaan managerin – ”Hän oli supermanageri”

Nappulakenkänsä viime keväänä naulaan iskenyt Robin Van Persie kommentoi Mirrorille, kuka häntä valmentaneista Valioliigamanagereista oli paras. Arsenalissa 8 vuotta ja Manchester Unitedissa 3 vuotta pelannut hollantilainen sai nauttia kolmen eri managerin, Arsene Wengerin, Sir Alex Fergusonin ja Louis Van Gaalin, otteista. Hollantilaishyökkääjän valinta ei kuitenkaan kaikkien yllätykseksi kohdistunut Wengeriin, vaan Van Persien mukaan Sir Alex Ferguson oli ylitse muiden.

”Ferguson oli todella supermanageri. Se oli todella upeaa, miten hän piti koko joukkueen tyytyväisenä ja keskittyneenä.”

Wenger taasen oli sekoitus Fergusonia ja Van Gaalia. Arsene korosti aina asioiden positiivisia puolia ja ajatteli aina, mikä toimii pitkällä aikavälillä.”

“Taktisesti Van Gaal oli nero. Et voi kieltää sitä. Minulla oli managereita, joilla oli kaikilla omat vahvuutensa.”

”Mutta Ferguson oli oikeasti supermanageri.”

Van Persien siirto Man Unitedin riveihin shokeerasi Arsenalin aikanaan. Hollantilainen sai kuitenkin Manchesterissa toteutettua unelmansa Valioliigamestaruudesta ja Van Persie on itsekin myöntänyt, että voittamisen kulttuuri oli monikertaisesti suurempi Man Unitedissa kuin Arsenalissa.