Advertisement

Rondon siirtyy lainalle Newcastleen

Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonneen West Bromwich Albionin hyökkääjä Salomon Rondon siirtyy loppukauden mittaisella lainasopimuksella Newcastle Unitedin riveihin. Osana siirtoa Newcastlen kärkimies Dwight Gayle siirtyy toiseen suuntaan niin ikään loppukauden mittaiselle lainalle. Newcastle tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

28-vuotias Venezuelan maajoukkuehyökkääjä Rondon tuo Newcastlen hyökkäykseen mukavan määrän kokemusta Valioliiga-kentiltä. Viime kaudella Rondon laukoi West Bromille Valioliigassa seitsemän maalia. Yhteensä hän on pelannut Valioliigassa 108 ottelua, joissa on syntynyt 24 maalia.

Rondon on Newcastlen kesän toinen hyökkääjähankinta. Aiemmin seura osti japanilaishyökkääjä Yoshinori Muton Saksan Bundesliigassa pelaavasta Mainzista.

“Olen hyvin iloinen että saimme Salomonin. Kun mietimme vaihtoehtoja hyökkäykseen, tiesimme kuinka tärkeää kokemus on. Salomon on ollut Valioliigassa jo jonkin aikaa ja hän tietää, kuinka vaativaa se on”, kommentoi Newcastlen manageri Rafael Benitez siirtoa. “Hän, yhdessä Yoshinori Muton kanssa, antaa meille erilaisia vaihtoehtoja ja parantaa kilpailutilannetta hyökkääjien välillä, mikä on aina hyvä asia.”

Rondon itse on myös varsin tyytyväinen, että saa palata Valioliigaan ja erityisesti Newcastlen kokoiseen seuraan.

“On kunnia olla täällä ja odotan innoissani että pääsen aloittamaan uusien joukkuetovereideni kanssa”, Rondon sanoi. “Seurat keskustelivat pitkän aikaa ja nyt pääsen keskittymään uuteen kauteen ja auttamaan joukkuekavereitani pärjäämään. Tämä on yksi Valioliigan suurimmista seuroista ja tiesin valmentajan kiinnostuksesta, joten olen erittäin tyytyväinen.”