Advertisement

Rooney palaa Englannin paitaan yhden ottelun ajaksi

Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Wayne Rooney palaa Kolmen leijonan paitaan vielä yhden ottelun ajaksi. Rooney lopetti maajoukkueuransa syksyllä 2017, mutta on mukana Englannin joukkueessa, joka kohtaa Yhdysvallat Wembleyllä 15. marraskuuta.

Ottelu on Rooneyn nimeä kantavan hyväntekeväisyysjärjestön nimikko-ottelu, ja tuotto ottelusta menee The Wayne Rooney Foundationille.

Rooney on edustanut Englantia yhteensä 119 maaottelussa, joissa on syntynyt komeat 53 maalia. Koska tuleva ottelu on FIFA:n virallinen harjoitusottelu, tulee 33-vuotiaalle Rooneylle ainakin ensimmäiseen lukemaan yksi lisää.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yksiselitteisen tyytyväisiä tästä päätöksestä. Maalivahtilegenda Peter Shilton, jonka 125 maaottelua ovat Englannin historian eniten, oli yllättynyt että Englannin päävalmentaja Gareth Southgate salli Rooneyn paluun vain yhden ottelun ajaksi. Hänen mielestään maajoukkuepaikka pitää ansaita näytöillä kentän puolella.

”Mielestäni olisi parempiakin tapoja hoitaa asia. Kentällä voisi järjestää vaikka esittelyn,” Shilton kommentoi BBC Sportin mukaan. ”Ei haittaisi, jos hänet valittaisiin peliesitystensä ansiosta. Mutta mielestäni maaottelukutsuja ei pitäisi jakaa kuin lahjoja. Pitää olla varovainen, ettei tässä aseteta esimerkkiä. On hienoa, että Waynen järjestö saa rahaa ottelusta, mutta se voisi tapahtua huolimatta siitä, pelaako hän pelissä vai ei.”

Asialla on varmasti puolensa. Toisaalta Rooney vie yhden ottelun ajan kokoonpanopaikan joltain muulta maajoukkueiden yhteisen ajan ollessa muutenkin kortilla. Toisaalta Englannin kannattajat varmasti jättävät mielellään kunnon jäähyväiset yhdelle suosikeistaan, koska eivät miehen lopettaessa viime syksynä saaneet siihen mahdollisuutta.