Advertisement

Rooney paljasti Man United -flopin olleen ’tuhat kertaa parempi’ kuin Pogba – ”Puikotti Vidicin kolme kertaa minuutin sisään”

Wayne Rooneyn mukaan entinen Manchester Unitedin takavuosien teinitähti Ravel Morrison oli muita saman ikäisiä pelaajia valovuosia edellä. Vertailukohtana hän käytti muuan Paul Pogbaa, joka pelasi Morrisonin kanssa pitkään samassa juniorijoukkueessa. Morrisonin elämäntapa ja ympäristö kuitenkin tuhosi lupaavan nuorukaisen nousun absoluuttiselle huipulle. Ongelmapelaajan maineessa oleva 27-vuotias Morrison pelaa nykyisin lainalle Englannin mestaruussarjan Middlesbroughissa.

”Muistan katsoneeni Ravelia ja miettineeni, että hänellä on kaikki pelipaikallansa vaadittavat ominaisuudet. Hän oli uskomaton. Hän oli itsevarma. Hän puikotti Nemanja Vidicin kolme kertaa minuutin sisään eräässä pienpelissä harjoituksissa.”

”Hän kuitenkin kamppaili elämäntyylinsä ja ympäristönsä vaikutuksen kanssa, joka oli todella surullista. Näin Paul Pogban, Jesse Lingardin ja muiden nuorten pelaajien läpimurrot, mutta Ravel oli tuhat kertaa parempi kuin kukaan heistä.”

”Hän on todiste siitä, että jalkapallossa on syystä sääntöjä, joita kaikkien ammattilaispelaajien tulee noudattaa. Jotkut pelaajat elävät näiden sääntöjen rajamailla, mutta onnistuvat silti menestymään jalkapallossa.”

”Sitten voi miettiä sitä, kuinka pitkälle voi mennä olemalla pelkästään ultra-ammattimainen. Gary Neville toimii hyvänä esimerkkinä. Hän ei ole loistava jalkapalloilija, mutta hän työskenteli kovaa jokaisen treenisession aikana ja lunasti ulos täyden potentiaalin itsestään. Hän pelasi fantastisen uran kovan työn ansiosta. Kaikki kunnia hänelle.”

 “Sir Alexilla oli tapana sanoa, että vaikein asia elämässä on työskennellä täysillä joka päivä. Unohda oma taitotasosi, poista kaikki muu ympäriltäsi: jos pystyt työskentelemään täysillä joka päivä, tulet menestymään oli työsi sitten mikä tahansa.”

Morrison epäonnistui vakiinnuttamaan paikkansa Valioliigassa Man Unitedin ja West Hamin riveissä. Pelaaja onkin sittemmin pelannut lainalla Meksikossa, Ruotsissa sekä Englannissa.