Advertisement

Rooney uskoo Kanen rikkovan hänen maajoukkueen maaliennätyksensä

Englannin eilinen harjoitusottelu Yhdysvaltoja vastaan oli samalla Wayne Rooneyn viimeinen ottelu Englannin maajoukkuepaidassa. Rooney ehti lopettaa maajoukkueessa jo reilu vuosi sitten, mutta koska hän ei ehtinyt saada kunnon jäähyväisiä, hän palasi Wembleylle pelaajana vielä kerran.

Rooney on 53 maaottelumaalillaan Englannin kaikkien aikojen paras maalintekijä. Ennen ottelua Rooneyn uraa Englannin paidassa juhlistettiin. Hänelle myös ojennettiin palkinto tuosta maaliennätyksestään. Palkinnon ojensivat Englannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Greg Clarke sekä maajoukkueen nykyinen tähtihyökkääjä Harry Kane. Rooney oli itse pyytänyt Kanea jakamaan palkinnon, sillä hän arvelee pääsevänsä tulevaisuudessa ojentamaan sen takaisin.

“Pyysin Harrya antamaan palkinnon minulle, koska uskon hänen rikkovan minun maaliennätykseni,” Rooney sanoi BBC Sportsin mukaan. “Odotan innolla, että pääsen ojentamaan palkinnon hänelle. Oli mahtavaa olla taas kannattajien edessä ja se oli hyvin erityinen ilta minulle ja perheelleni.”

25-vuotias Kane on tehnyt maajoukkueelle toistaiseksi 19 maalia, 34 vähemmän kuin Rooney. Mikäli hän jatkaisi maajoukkueessa vielä kahdeksan vuotta – saman ikäiseksi kuin Rooney on nyt – hän tarvitsisi ennätyksen rikkomiseen vain vähän yli neljä maalia per vuosi.

Englanti voitti eilisen harjoitusottelun lopulta lukemin 3-0. Rooneylla oli ottelun loppuhetkillä hyvä vetopaikka rangaistualueen rajalta, mutta Brad Guzan torjui hänen vetonsa. Rooneyn pelaamista ottelussa on kritisoinut mm. maalivahtilegenda Peter Shilton, joten hän oli jopa helpottunut, ettei laukaus mennyt maaliin.

“Jos olisin tehnyt maalin siitä olisi alkanut täysin uusi keskustelu siitä, pitääkö se hyväksyä tilastoihin vai ei, joten oli luultavasti hyvä etten tehnyt,” Rooney veisteli.