Advertisement

Roy Keanelta ylistäviä kommentteja Chelsean 18-vuotiaasta Gilmourista – ”Hän näytti alusta asti maailmanluokan pelaajalta”

Chelsean 18-vuotias keskikenttälupaus Billy Gilmour esiintyi aikaisemmin viikolla FA Cupin ottelussa Liverpoolia vastaan. Nuorukainen nostettiin avaukseen myös tämän päivän Everton-otteluun ja Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Roy Keane ei yllättynyt Frank Lampardin ratkaisusta. Normaalisti kovasanainen ja suunsa puhtaaksi puhuva Keane hieman yllättäen ylistikin nuorukaista ja hänen esitystään Liverpoolia vastaan.

”Hän oli fantastinen edellisessä ottelussa. Katsoin ottelua kotona ilman ääntä juoden teetä ja syöden suklaata. Kun ottelu alkoi, nousin kirjaimellisesti tuoliltani – joka harvoin tapahtuu – ja ihmettelin, kuka tämä poika Chelsean keskikentällä oikein on.”

”On tiettyjä ominaisuuksia, joita haluat nähdä omalta keskikenttäpelaajaltasi. Laadukas pallon kanssa, ymmärtää jalkapalloa, maltti… hänellä oli ne kaikki. Se oli yksi parhaimpia esityksiä, joita olen nähnyt pitkään aikaan.”

”Hän näytti alusta asti maailmanluokan pelaajalta. Hänen otteensa näyttivät siltä, että hän olisi joukkueen kokeneinta kaartia ja seurasinkin häntä tarkasti loppupelin ajan. Hän on pieni kaveri, mutta omistaa uskomattoman hyvän maltin pallon kanssa. Odotan innolla näkeväni häntä lisää kentällä.”

Ylistyssanat ovat harvinaisen hieno kunnianosoitus entiseltä Manu-pelaajalta. Keane kuitenkin lisäsi vielä, että ainoa huono asia Gilmourin kannalta on, että häneltä odotetaan yhtä hyviä esityksiä jatkossa. Korkean tason ylläpitäminen pelistä toiseen, on usein haastavaa nuorelle pelaajalle.

Gilmour avasi tänään Evertonia vastaan, kun Chelsealla oli loukkaantumishuolia sekä pelikieltoja keskikentän osalta. Skotlantilainen on yksi lupaavimmista nuorista pelaajista Chelsean organisaatiossa.